Σχέσεις με καταδικασμένους για τρομοκρατία είχε ο 29χρονος που συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, για την αποστολή των τρομοπακέτων στον Λουκά Παπαδήμο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως πρώτο αποκάλυψε το CNN Greece ο 29χρονος, που οπλοφορούσε, συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, ενώ ετοιμαζόταν να φτιάξει και άλλα τρομοπακέτα.
Μέσα στο σπίτι του στην οδό Αλκαμένους, πίσω από την ΑΣΟΕΕ, το οποίο είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία, εντοπίστηκε «πλούσιο υλικό» από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία το έκανε «φύλλο και φτερό».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, συγκεκριμένα αμμωνιοδυναμίτιδα, φυτίλια και ρολόγια, καθώς φαίνεται πως ετοιμαζόταν να φτιάξει και άλλα πακέτα-βόμβες, όμοια με εκείνα που είχε στείλει στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, αλλά και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πρόκειται για άτομο το οποίο είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ είχε εκδηλώσει την αλληλεγγύη του σε μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της 25ης Μαΐου, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο όχημα στο οποίο επέβαινε, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη.


Η έκρηξη σημειώθηκε σε φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2017, ένα πακέτο με εκρηκτικά βρέθηκε στην αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours