Ο διάσημος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα, παρότι δεν παντρεύτηκε,τιμούσε και σεβόταν την γυναίκα.

«Πάντα σκεφτόμουν για την γυναίκα», έλεγε!

«Κατέχει αυτές τις ευαίσθητες ιδιότητες του νου και της ψυχής που την έκαναν σε αυτά τα σημεία πολύ ανώτερη από τον άνδρα. Την είχα τοποθετήσει σε ένα υψηλό βάθρο, μιλώντας μεταφορικά, και την είχα τοποθετήσει σε ορισμένες σημαντικές ιδιότητες πολύ υψηλότερα από τον άνδρα.

Αυτά ωστόσο ανήκουν στο παρελθόν … Τώρα η απαλή, ευγενική γυναίκα της ευλαβικής μου λατρείας έχει εξαφανιστεί! Στην θέση της εμφανίζεται η γυναίκα που σκέφτεται ότι η κύρια επιτυχία της στην ζωή περιορίζεται στο να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο σαν τον άνδρα – σε ντύσιμο, φωνή και ενέργειες, σε αθλήματα και επιτεύγματα κάθε είδους», ανέφερε ο Τέσλα, σε συνέντευξή του, το 1924, στην εφημερίδα Galveston Daily News, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στον φεμινισμό.

Μεταξύ άλλων δήλωνε:

«Ίσως ο άνδρας στην ανθρώπινη κοινωνία να είναι άχρηστος. Ειλικρινά ομολογώ πως δεν γνωρίζω. Σε περίπτωση που οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται έτσι – και υπάρχουν τρομερές αποδείξεις ότι το κάνουν – τότε εισερχόμαστε στην πιο σκληρή περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο (ανθρώπινος) πολιτισμός θα βυθιστεί σε μια κατάσταση, όμοια με εκείνη που συναντάμε στις μέλισσες, τα μυρμήγκια και άλλα έντομα. Μια κατάσταση, κατά την οποία, το αρσενικό σκοτώνεται αδυσώπητα. Σε αυτή την μητριαρχική αυτοκρατορία που θα καθιερωθεί, το θηλυκό βασιλεύει και καθώς η γυναίκα κυριαρχεί, τα αρσενικά είναι στο έλεός της. Το αρσενικό θεωρείται σημαντικό μόνο ως παράγοντας στην αναπαραγωγή.

Η τάση γυναικών να απομακρύνουν τον άνδρα, αντικαθιστώντας το παλιό πνεύμα συνεργασίας μαζί του σε όλες τις υποθέσεις της ζωής, είναι για μένα εξαιρετικά απογοητευτική.

Η δύναμη της αληθινής γυναίκας είναι τόσο μεγάλη που πιστεύω ότι αν μια όμορφη στο πνεύμα, στον τρόπο και την σκέψη, στην πραγματικότητα, όμορφη από κάθε άποψη, ένα είδος θεάς – ήταν να εμφανιστεί ξαφνικά στην γη, θα μπορούσε να διοικεί ολόκληρο τον κόσμο. Η ηγεσία της, πιστεύω, θα αναγνωριζόταν παγκοσμίως».

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours