Η Μαδρίτη θα διορίσει προσωρινό αντιπρόσωπό της, ο οποίος θα διοικεί την περιοχή μετά την έγκριση από τη Γερουσία των μέτρων που προβλέπει το άρθρο 155, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο ηγέτης της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν θα χάσει όλες τις εξουσίες του και θα πάψει να λαμβάνει μισθό όταν η Γερουσία θα εγκρίνει το άρθρο 155, το οποίο επιτρέπει στη Μαδρίτη να αναλάβει απευθείας τη διοίκηση της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Η Μαδρίτη θα διορίσει προσωρινό αντιπρόσωπό της, ο οποίος θα διοικεί την περιοχή μετά την έγκριση από τη Γερουσία των μέτρων που προβλέπει το άρθρο 155, δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο.

Η έγκριση των μέτρων από τη Γερουσία αναμένεται την Παρασκευή, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καταλανός αξιωματούχος: Η ΕΕ θα χάσει την αξιοπιστία της αν επιτρέψει στη Μαδρίτη να αναλάβει την άμεση διοίκηση της επαρχίας

Η ΕΕ θα χάσει την αξιοπιστία της αν επιτρέψει στη Μαδρίτη να αναλάβει την άμεση διοίκηση της Καταλονίας και μόνο ο καταλανικός λαός έχει δικαίωμα να αλλάζει τους περιφερειακούς θεσμούς, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Καταλονίας.

"Πώς μπορεί η ΕΕ να ανεχτεί αυτή την κατάσταση αν προκύψει;", δήλωσε ο Ραούλ Ρομέβα στο ραδιόφωνο του BBC ερωτηθείς με ποιόν τρόπο η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας θα αποτρέψει την κυβέρνηση της Μαδρίτης από την ανάληψη της άμεσης διοίκησής της.

"Πώς μπορούν να είναι αξιόπιστοι αν επιτρέψουν να συμβεί αυτό; Γιατί μπορώ να σας πω ότι ο λαός και οι οι θεσμοί της Καταλονίας δεν θα το επιτρέψουν... να συμβεί».
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours