Στο τρίτο μέρος μιας σειράς αγγλικών που προωθούν το τζιχάντ των μοναχών λύκων στις δυτικές χώρες, το ISIS κάλεσε τους υποστηρικτές του για την έγχυση κυανιδίου στα τρόφιμα των σούπερ Μάρκετ (VERO BEACH, FL).

Οι μονάδες παρακολούθησης της τρομοκρατίας, όπως η ομάδα SITE Intelligence Group, ανίχνευσαν δημοσιεύσεις σε γνωστά φόρουμ του ISIS, που μέσω μηνυμάτων προτρέπουν την πραγματοποίηση επιθέσεων δηλητηριάζοντας τα "τρόφιμα που πωλούνται" στις δυτικές αγορές.

Αυτοί οι ίδιοι τρομοκρατικοί κύκλοι έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε προσκλήσεις για επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και χτυπήματα κατά της Ισλαμικής "Γιορτής της Θυσίας" Eid al Adha.

Τον Ιανουάριο οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν έγγραφα, μετά από την ανακατάληψη του Πανεπιστημίου της Μουσούλης, που έδειχναν ότι το ISIS χρησιμοποίησε κρατούμενους ως «ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια» σε πειράματα χημικών όπλων.

Τα έγγραφα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν από στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας και δημοσιεύθηκαν λίγο αργότερα τον Μάιο από τους The London Times, αποκάλυψαν ότι τα τρόφιμα και το νερό που δόθηκαν στους κρατούμενους-πειραματόζωα, είχαν μολυνθεί από χημικά που είναι φυτοφάρμακα και «εύκολα προσβάσιμα».

Μία από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποίησε το ISIS ήταν θειϊκό θάλλιο, το οποίο είναι τόσο άχρωμο και άγευστο, και περιγράφεται από τους τζιχαντιστές στα έγγραφα αυτά ως το «ιδανικό θανατηφόρο δηλητήριο».

Ο φυλακισμένος που εκτέθηκε σε θειϊκό θάλλιο υπέφερε από ναυτία, πυρετό, πρήξιμο του στομάχου και του εγκεφάλου του και που κατέληγε σε έναν "οδυνηρό θάνατο", αφού διοχετευόταν το δηλητήριο στον οργανισμό του κρατουμένου για μια περίοδο 10 ημερών.

"Αυτή είναι μια τρομακτική επιστροφή στις τακτικές των Ναζί που πειραματίζονταν με το νευρικό σύστημα σε ζωντανούς ανθρώπους", δήλωσε στο The Times ο εμπειρογνώμονας για τα χημικά όπλα Hamish de Bretton-Gordon στην Ουκρανία.

"Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί διεξήγαγαν χιλιάδες θανατηφόρα πειράματα με αέριο μουστάρδας σε φυλακισμένους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Sachsenhausen, κοντά στο Βερολίνο".

Σύμφωνα με την έκθεση των "The Times", αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Βρετανίας φοβούνταν ότι η ίδια μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ευρύτερη κλίμακα για να μολύνει τις προμήθειες τροφίμων των δυτικών χωρών.

Αν και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες των μηνυμάτων των τρομοκρατών, ο ανταποκριτής του TruNews, Edward Szall, εξακρίβωσε προηγουμένως την ύπαρξη παρόμοιου περιεχομένου ψηφιακών μηνυμάτων από το ISIS το 2016, αφού είχε πρόσβαση σε ένα από τα κανάλια που φιλοξένησε την κρυπτογραφημένη εφαρμογή τηλεπικοινωνιών.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours