Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πριν λίγο δημοσίευσε αρκετές δορυφορικές φωτογραφίες του αμερικανικού στρατού και των συμμάχων του από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να κινούνται ελεύθερα μέσα στο χώρο που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε περιοχές της περιοχής Deir Ezzor. "Χωρίς καμία αντίσταση ή παρεμπόδιση από τους μαχητές του ISIS, τα στρατεύματα της SDF κινούνται κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Ευφράτη προς την πόλη Deir Ezzor", ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας .

Οι εικόνες που ακολουθούν δείχνουν τεθωρακισμένα οχήματα και εξοπλισμό των Η.Π.Α. να βρίσκονται σε περιοχές της Deir Ezzor που έχει στην κατοχή του ο ISIS και τραβήχτηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 8-12 Σεπτεμβρίου.Οι στρατιωτικοί ηγέτες της Συρίας και της Ρωσίας κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για την κατάληψη περιοχών στη Deir Ezzor, δίχως ουσιαστικά να εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις με τους τζιχαντιστές όπως δείχνουν και οι παραπάνω φωτογραφίες.

Τελευταία, οι Συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) πήραν τον έλεγχο του σταθμού φυσικού αερίου Taybeh, κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Ευφράτη.

Ωστόσο, πρόσφατες φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι αυτή η περιοχή γύρω από τον σταθμό ήταν πλήρως άθικτη, σε αντίθεση με τις περισσότερες δομές που εγκαταλείπει το ισλαμικό κράτος τις οποίες και καταστρέφει. Ο Δυτικός Συνασπισμός των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, δεν έχει σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες που έφερε στο φώς ο ρωσικός στρατός.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours