Ο κορυφαίος Ιρανός στρατηγός, Qasem Soleimani, δήλωσε ότι η τρομοκρατική ομάδα του ISIS θα εξουδετερωθεί το πολύ σε δύο μήνες από σήμερα. Ο Qasem Soleimani, Διοικητής της Force Quds, ελίτ των ειδικών δυνάμεων του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) του Ιράν, έκανε την ακόλουθη δήλωση την Παρασκευή στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Εγώ ... ήδη είπα ότι θα ξεριζώσουμε το ISIS σε τρεις μήνες και τώρα σας λέω ότι η εξόντωση του ISIS είναι πολύ πιο κοντά και θα γιορτάσουμε την πλήρη καταστροφή της τρομοκρατικής αυτής ομάδας σε δύο μήνες περίπου και υπεύθυνοι για την τελική νίκη θα είναι το Ιράν , η Ρωσία, η Συρία και το Ιράκ και θα είναι αυτοί που θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή "

Επίσης, ο Ιρανός στρατηγός δήλωσε ότι, ενώ το Ιράν συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε Ιράκ και Συρία, οι τρομοκράτες δεν τολμούν να επιτεθούν στο Ιράν, λόγω της επιτυχημένης εμπειρίας του στο να αντιστέκεται και να καταπολεμά με επιτυχία δυνάμεις εισβολής, όπως ήταν ο στρατός του Σαντάμ Χουσεΐν τη δεκαετία του 1980.

Επανέλαβε επίσης ότι, σύμφωνα με το Ιράν, η σύγκρουση δεν είναι σε καμία περίπτωση σεκταριστική. «Οι εχθροί προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για σιιτικό-σουνιτικό πόλεμο, αλλά σήμερα υπάρχει περισσότερος σεβασμός μεταξύ σιιτών και σουνιτών από ποτέ άλλοτε(...) Σήμερα όλοι όσοι έχουν έρθει από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν για να υπερασπιστούν ιστορικές και ιερές τοποθεσίες, προσέρχονται οικειοθελώς. "

Ο Qasem Soleimani αναγνωρίζεται ευρέως ως ο ηγέτης πίσω από την εξαιρετικά επιτυχημένη υποστήριξη του Ιράν τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία κατά τη διάρκεια που το ISIS κατακτούσε όλο και περισσότερο έδαφος και φαινόταν αρκετά ισχυρό στην αντιμετώπιση του και θεωρείται, από φίλους και εχθρούς, ως ένας εξαιρετικά ικανός διοικητής στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση στο ιρανικό πολιτικό τοπίο, η Soleimani θεωρείται ως ένας πιθανός υποψήφιος για την προεδρία του Ιράν, ο οποίος έχει προταθεί δύο φορές ως διεκδικητής του προεδρικού αξιώματος τόσο το 2013 όσο και το 2017. Και τις δύο φορές όμως απέρριψε την πρόταση για να συνεχίσει τη στρατιωτική του σταδιοδρομία.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours