Σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια αναφορά που καταγγέλλει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros για προσπάθεια αποσταθεροποίησης εντός των ΗΠΑ και ζητώντας να χαρακτηριστεί αυτός και οι θυγατρικές του ως «εγχώριοι τρομοκράτες» και να κατασχεθούν τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η αναφορά αυτή ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου μέσα από την ιστοσελίδα αναφορών του Λευκού Οίκου.

Αν φθάσει το όριο των 100.000 υπογραφών πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να δώσει μια επίσημη απάντηση.

Οι δημιουργοί της αναφοράς της ιστοσελίδας «Εμείς ο λαός» υποστηρίζουν ότι ο Σόρος «σκόπιμα» προσπάθησε να «αποσταθεροποιήσει και να υποκινήσει διαδηλώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτείων και των Αμερικανών πολιτών.

"Για να πετύχει αυτούς τους στόχους, ο συντάκτης της αναφοράς λέει ότι, «ο 
George Soros έχει δημιουργήσει πολλαπλούς οργανισμούς με μοναδικό σκοπό να εφαρμόσει τρομοκρατικές τακτικές τύπου Alinsky και να καταστρέψει την αμερικανική κυβέρνηση».


Το "μοντέλο Alinsky" αναφέρεται σε έναν αμερικανικό ιδεολόγο και συγγραφέα Saul David Alinsky
Saul David Alinsky
Στο βιβλίο του «Κανόνες για ριζοσπάστες», περιγράφει 13 κανόνες για πολιτικό αγώνα με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας.

Η παραπάνω αναφορά καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να «κηρύξει άμεσα τον 
George Soros, τις εταιρίες του και τα μέλη του προσωπικού του, ως εγχώριους τρομοκράτες και όλη η προσωπική του περιουσία αλλά και η ακίνητη ιδιοκτησία του να κατασχεθούν, βάσει του νόμου περί απαλλοτρίωσης των πολιτικών περιουσιακών στοιχείων».
Μια άλλη πρόσφατη "διάσημη" αναφορά, η οποία έχει υπερβεί κατά τρεις φορές το κατώτατο όριο υπογραφής 100.000, καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να ανακηρύξει την ομάδα ακτιβιστών της Antifa ως τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορώντας τους για βίαιες διαδηλώσεις και υποκίνηση μίσους εναντίον της αστυνομίας.Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει αφήσει αναπάντητες περίπου δέκα αναφορές από τότε που ο Donald Trump ανέλαβε καθήκοντα τον Φεβρουάριο του 2017 και σκέφτεται να κλείσει την υπηρεσία.

Ο 
George Soros, είναι ένας Ούγγρος-Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με την περιουσία του να φτάνει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και να είναι ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Ο 87χρονος επενδυτικός "γίγαντας' βρίσκεται πίσω από πολλές οργανώσεις και 'projects', μερικά από τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο αρνητικής κριτικής για χρόνια. 

Το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, μαζί με την USAID και το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, κατηγορήθηκαν ότι προκάλεσαν μια σειρά από έγχρωμες επαναστάσεις, με σκοπό την εγκατάσταση κυβερνήσεων φιλικών προς τις ΗΠΑ - από τη Σερβία το 2000 έως την Ουκρανία το 2014.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours