Ο Ισραηλινός πολιτικός αναλυτής, Avigdor Eskin, ανέφερε στην ιστοσελίδα Sputnik ότι, εάν οι πληροφορίες σχετικά με την φυγάδευση των μαχητών του Daesh (ISIS / ISIL) από Αμερικανούς στρατιωτικούς αποδειχτούν αληθινές και επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει άμεση στήριξη από την Αμερική στην τρομοκρατική οργάνωση, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει «πολιτικό σεισμό» στις ΗΠΑ.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, μια στρατιωτική και διπλωματική πηγή ανέφερε στο Sputnik ότι τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ είχαν φυγαδεύσει τους μαχητές της Daesh από Την περιοχή Deir Ezzor στη βόρεια Συρία.

"Εάν οι τρέχουσες πληροφορίες μας οδηγήσουν αποδεδειγμένα στο συμπέρασμα της άμεσης συνεργασίας των Αμερικανικών αρχών με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh, αυτό θα μοιάζει σαν έκρηξη ατομικής βόμβας", τόνισε ο Eskin.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό πολιτικό αναλυτή, κάποιος χρειάζεται περισσότερες πηγές και φυσικά και λεπτομέρειες, πριν περάσει σε συμπεράσματα, όμως ο Eskin πιστεύει ότι οι αναφερθείσες πληροφορίες "είναι αρκετές για να ξεκινήσει μια έρευνα".
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Karen Kwiatkowski, συνταξιούχος συνταγματάρχης της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε ότι η υποτιθέμενη εκκένωση των ισλαμιστών από το Deir Ezzor φαίνεται να είναι μια συνήθης τακτική των "σκοτεινών" συνεργατών της CIA, που προσπαθούν να αποκρύψουν τα ίχνη τους μετά από μια επιχείρηση. 


"Ο κ. Kwiatkowski προφανώς έχει μια εμπειρία και κατέχει βαθιά γνώση, αλλά αυτό που λέει αποτελεί προς το παρόν μια προσωπική εκτίμηση του ιδίου", συμπλήρωσε ο Eskin. "Θα έπρεπε μάλλον να ενθαρρύνουμε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή Πληροφοριών".

Όταν ρωτήθηκε εάν η CIA θα είχε τη δυνατότητα να διεξάγει αυτοβούλως την επιχείρηση αυτή, δίχως την εξουσιοδότηση του Donald Trump, ο αναλυτής απάντησε ότι η μυστική υπηρεσία "εάν το είχε αναφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο, σε μια τέτοια περίπτωση μάλλον θα ήταν απίθανο ο Donald Trump να είχε εγκρίνει τέτοια επιχείρηση διευκόλυνσης των τρομοκρατών.

"Υποθέτω ως αναλυτής ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ειδικές περιστάσεις όπως : Αυτοί που παρέλαβαν τα Αμερικανικά ελικόπτερα στην περιοχή Deir Ezzor ,να ήταν Αμερικανοί πληροφοριοδότες", προσθέτοντας στη συνέχεια ότι "αυτό πάλι είναι μια πρόταση χωρίς πραγματική βάση".Ο Philip Giraldi, πρώην ειδικός στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της CIA,δήλωσε

"Είναι πιθανό μέλη της Daesh να έχουν συμφωνήσει να αποκαλύψουν όλες τις πληροφορίες που έχουν για την τρομοκρατική οργάνωση που ανήκαν και κατά συνέπεια να απομακρυνθήκαν από τον αμερικανικό στρατό και να ανακριθούν προτού τελικά επιστρέψουν στις χώρες τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της προδοσίας τους", δήλωσε ο βετεράνος της CIA και πρόσθεσε " θα το θεωρούσαν οι τρομοκράτες καλύτερη λύση, από το να μείνουν και να σκοτωθούν από το Συριακό Στρατό.

"Ο εμπειρογνώμονας της CIA επιβεβαίωσε ότι" τέτοιου είδους τακτικές χρησιμοποιήθηκαν πριν από την απομάκρυνση διπλών κατασκόπων από τα πεδία των μαχών, τόσο στο Αφγανιστάν όσο και νωρίτερα στο πόλεμο του Βιετνάμ ".

Τα αμερικανικά όπλα επανειλημμένα πέφτουν στα χέρια των τρομοκρατών


Δεν είναι η πρώτη φορά που η CIA και το Πεντάγωνο κατηγορούνται ότι κινούν τα νήματα πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Στην έκθεσή του τον Μάιο, συνεργάτης του RIA Novosti, Alexander Khrolenko, ανέφερε ότι υπήρχε τεράστια αδυναμία της Ουάσιγκτον να ελέγξει τη διάδοση των όπλων της στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Γιατί ο Πεντάγωνο συνεχίζει να «χάνει» τα όπλα στις ζώνες πολέμου

Αναφορές μη κυβερνητικών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία, αντικειμενικά δυτικά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι συστήνουν την προσοχή στις περιπτώσεις όπου οι αμερικανικές στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες είτε έχαναν ίχνη όπλων και εξοπλισμού που στάλθηκαν σε ζώνες συγκρούσεων ή τις παρέδιδαν σε "λάθος παραλήπτες".

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μερικά από αυτά τα όπλα κατέληξαν στα χέρια των τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένου και του Daesh.

Σύμφωνα με τον Eskin, το θέμα των όπλων μοιάζει περισσότερο με αμέλεια παρά με ένα σαφές καθορισμένο σχέδιο.

Ενώ οι ΗΠΑ, ειδικά υπό την προεδρεία Ομπάμα, προσπάθησαν να εξαφανίσουν τον Μπασάρ αλ-Ασσαντ και μάλιστα «βοήθησαν ορισμένους τρομοκράτες που πολέμησαν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία», «δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία ότι ο [ο καθοδηγούμενος από τις ΗΠΑ συνασπισμός] βοηθούσε τη Daesh εν επίγνωσή του.

Ο Giraldi κρατά παρόμοια στάση για το θέμα: "Τα αμερικανικά όπλα που έχει αποκτήσει ο ISIS [Daesh] αποκτήθηκαν όταν συνελήφθησαν Ιρακινοί στρατιώτες και επίσης από ενόπλους που από αντάρτες που εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ κατέληξαν στη συνέχεια να αλλάξουν στρατόπεδο ".

Ωστόσο, ο Eskin παραδέχτηκε ότι η CIA είχε πράγματι "κλείσει τα μάτια" στο λαθρεμπόριο όπλων από τη Λιβύη στην Daesh "κατά τη διάρκεια της εκεί αιματηρής επανάστασης".


sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours