Παραμονή της διάσκεψης κορυφής της ένωσης BRICS, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Xiamen της Κίνας στις 4-5 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έγραψε ένα άρθρο με τίτλο "BRICS - Προς νέους ορίζοντες της στρατηγικής εταιρικής σχέσης".

Στο άρθρο αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος παρουσίασε τη συνεργασία της Ρωσίας με την ένωση (BRICKS) και έθεσε το όραμά του για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών της ένωσης . 


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε τον αποτελεσματικό ρόλο της Κίνας ως προεδρεύουσας χώρας του BRICS.

Όπως σημειώνει ο κ. Πούτιν, ο ρόλος της Κίνας είναι πολύ σημαντικός και επέτρεψε την επίτευξη σοβαρής προόδου σε όλους τους βασικούς τομείς της εταιρικής σχέσης (πολιτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα).

"Θα ήθελα να προσθέσω ότι τα πέντε κράτη-μέλη έχουν ενισχύσει σημαντικά τη θέση τους στην παγκόσμια κοινότητα", όπως δήλωσε ο πρόεδρος.
 Ο κ. Πούτιν τόνισε ότι οι δραστηριότητες της ένωσης βασίζονται στις αρχές της ισότητας και της αποδοχής, σεβόμενοι ο ένας την άποψη του άλλου.

"Κανείς δεν επιβάλλει τίποτα και σε κανέναν μέσα στην BRICS. Όταν οι προσεγγίσεις σε κάποιο θέμα δεν συμπίπτουν από όλες τις πλευρές, τότε διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις με σθεναρή και επίπονη εργασία, ώστε να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές. Μια τέτοια ατμόσφαιρα, ανοιχτή και εμπιστευτική, συμβάλλει στην επιτυχή υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί μέσα στην Ένωση ", είπε ο πρόεδρος Πούτιν.

Σε αυτό το άρθρο, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την πολύπλευρη αλληλεπίδραση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της "ομάδας πέντε".

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος "Η εποικοδομητική συνεργασία των χωρών μας στη διεθνή σκηνή στοχεύει στη διαμόρφωση μιας δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες για όλες τις χώρες", αναφέρει το άρθρο.

"Θα ήθελα να σημειώσω ότι από πολλές απόψεις, λόγω των ενεργειών της Ρωσίας και άλλων εμπλεκομένων κρατών, έχουν διαμορφωθεί τελευταία οι προϋποθέσεις που οδηγούν στην βελτίωση της κατάστασης στη Συρία".

"Υπήρξε ένα ισχυρό πλήγμα στις τάξεις των τρομοκρατών και δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ώστε η διαδικασία πολιτικής εξομάλυνσης να δώσει στον συριακό λαό την δυνατότητα να επιστρέψει στην ειρηνική καθημερινότητά του".

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας κατά των τρομοκρατών στη Συρία όπως και σε άλλες χώρες.

Η Ρωσία καλεί, όχι προφορικά, αλλά πρακτικά, να διαμορφωθεί ένα ευρύ αντιτρομοκρατικό μέτωπο στην παγκόσμια διεθνώς αναγνωρισμένη νομική βάση και μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας.

Ο Πούτιν μίλησε και για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία και η Κίνα ανέπτυξαν έναν "χάρτη πορείας" για τη διευθέτηση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο, τη σταδιακή μείωση των εντάσεων και τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα σταθεροποίηση την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνόδου κορυφής, η Ρωσία σχεδιάζει να συζητήσει μια νέα μεγάλης κλίμακας συνεργασία στον τομέα του εμπορίου, των επενδύσεων και στην παραγωγική συνεργασία.

"Πρώτα από όλα, θα ήθελα να επισημάνω την έναρξη της επιχειρησιακής δραστηριότητας της Τράπεζας Νέας Αναπτύξεως (NBB).
Επτά επενδυτικά έργα στις χώρες BRICS έχουν εγκριθεί ύψους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος, η NBB αναμένεται να εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 2,5-3 δισ. δολαρίων.
Είμαι πεπεισμένος ότι η εφαρμογή τους θα συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών αλλά και στην περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των κρατών μας"
, αναφέρει το άρθρο του Ρώσου προέδρου

Νωρίτερα, η Pravda.Ru ανέφερε ότι πέντε χώρες αναμένεται να ενταχθούν στη διάσκεψη κορυφής των BRICS.

Το προεδρεύον κράτος για εφέτος, η Κίνα, κάλεσε τη Γουινέα, το Μεξικό, την Ταϊλάνδη, το Τατζικιστάν και την Αίγυπτο. 
Αυτές οι χώρες ανήκουν την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Κεντρική Ασία.

Pravda.RuShare To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours