Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Paektu, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας με τη Βόρειας Κορέας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι επιστήμονες του Κορεατικού Γεωλογικού Ινστιτούτου ξεκίνησαν ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι σεισμολόγοι. Το όρος Paektu θεωρείται ιερό από το λαό της Βόρειας Κορέας (ΛΔΚ).

Το ηφαίστειο πρόσφατα έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια δραστηριότητας, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των επιστημόνων της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας. Ο διάσημος ηφαιστειολόγος Richard Stone επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα για να μελετήσει το ηφαίστειο.

Οι μελέτες του έδειξαν ότι ο φλοιός της γης κάτω από το ηφαίστειο ήταν μόνο 35 χιλιόμετρα, πράγμα που σημαίνει ότι ένας σεισμός 5 ρίχτερ μπορεί να προκαλέσει έκρηξη του ηφαιστείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατες δοκιμές βόμβας υδρογόνου της βόρειας Κορέας κοντά στο βουνό Paektu οδήγησαν σε μια σειρά μικρο-σεισμών.Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια ακόμη παρόμοια δοκιμή πιθανός θα προκαλούσε την έκρηξη του ηφαιστείου Pektusan.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours