Το γραφείο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, εξέδωσε μια σειρά από ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τους Ισραηλινούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 12 Οκτωβρίου, τέσσερις μεγάλες εβραϊκές αργίες γιορτάζονται στο Ισραήλ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η μία μετά την άλλη.

Οι εορτασμοί αρχίζουν με το νέο εβραϊκό έτος, το Rosh Hashana, που εορτάζεται η επέτειος της δημιουργίας του Αδάμ και της Εύας. Στη συνέχεια ακολουθεί το Yom Kippur, η Ημέρα της Εξιλέωσης, 
είναι ημέρα σκέψης, προσευχής και νηστείας, ζητώντας συγνώμη απο τον Θεό για τις "άσχημες" πράξεις του περασμένου έτους.

Στις 5 Οκτωβρίου ξεκινά ένα 7ήμερο φεστιβάλ που ονομάζεται Sukkot. Και τέλος, υπάρχει και το Simchat Torah, όπου οι Εβραίοι ολοκληρώνουν τον ετήσιο κύκλο της ανάγνωσης του Torah και ξεκινούν εκ νέου τον νέο κύκλο.

Η ισραηλινή αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προειδοποίησε τους Ισραηλινούς για πιθανές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό κατά τις μέρες των εθνικών αργιών.
Οι περισσότερες από τις ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις αφορούν αραβικές και "εχθρικές" χώρες όπως είναι η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία. Αλλά φέτος οι Ισραηλινές αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφύγουν και προορισμούς στη δυτική και τη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, μία από τις κύριες απειλές είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις από τους πράκτορες της τρομοκρατικής οργανώσεις Daesh, που επέστρεψαν από τις μάχες σε Ιράκ και Συρία.

"Αυτή τη στιγμή, οι τρομοκρατικές οργανώσεις, ειδικά το ισλαμικό κράτος [Daesh], έχουν υψηλό κίνητρο να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο", προειδοποίησε η Ισραηλινή υπηρεσία."

Η ανακοίνωση του γραφείου ζητά από τους Ισραηλινούς τουρίστες να επαγρυπνούν και να απομακρύνονται από τα πλήθη που συνήθως συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια διάφορων φεστιβάλ, σε αθλητικούς χώρους, μουσεία, εμπορικά καταστήματα και χώρους λατρείας.

Η προειδοποίηση υπογραμμίζει ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν μεθόδους όπως μαχαίρια, αυτοκίνητα, χρήση όπλων και εκρηκτικών..

Τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της εβραϊκού εορτής του Πάσχα, ένοπλοι τρομοκράτες από την οργάνωση Daesh, επιτέθηκαν στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο του Σινά.

Το Yom Kippur είναι η πιο ιερή ημέρα του χρόνου για το Ισραήλ. Για σχεδόν είκοσι έξι ώρες οι Εβραίοι ζητούν τη συγχώρεση του Θεού για τις αμαρτίες τους τον προηγούμενο χρόνο, απέχοντας από φαγητό, ποτό και μπάνιο. Πρακτικά όλα σταματούν στο Ισραήλ εκείνη την ημέρα.

Τα καταστήματα κλείνουν, οι κύριοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί σταματούν τις εκπομπές τους, οι ιστότοποι δεν δημοσιεύουν νέες πληροφορίες-ειδήσεις, οι άνθρωποι δεν έχουν άδεια να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους, εκτός αν είναι θέμα υγείας.

Τον Οκτώβριο του 1973, η Αίγυπτος ξεκίνησε την αιφνιδιαστική επίθεσή της στο Ισραήλ την ημέρα της γιορτής Yom Kippur, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι Ισραηλινοί δεν θα ακούσουν στα ραδιόφωνα, ούτε θα απαντήσουν στα τηλέφωνά τους, δυσκολεύοντας έτσι το στρατιωτικό σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων IDF.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours