Όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει σε ένα σκύλο-διασώστη, ο οποίος έχει ενταχθεί στην δύσκολη προσπάθεια ανεύρεσης επιζώντων κάτω από τα ερείπια που προκάλεσε ο πρόσφατος φονικός σεισμός στο Μεξικό.

Η Frida, που "υπηρετεί" στη Μονάδα Canine του Ναυτικού του Μεξικού, ψάνχει μέσα απο τόνους σκυρόδεμα και συντρίμμια στην πόλη του Μεξικού, όπου ο σεισμός μεγέθους 7,1 αφαίρεσε τις ζωές τουλάχιστον 245 ατόμων.

Η προσπάθεια διάσωσης των εγκλωβισμένων του ισχυρού σεισμού που έπληξε τη χώρα, έρχεται δύο εβδομάδες αργότερα και αφού προηγουμένως είχε βοηθήσει να σωθούν ακόμη 12 ζωές, όταν ένας ακόμα μεγαλύτερος σεισμός 8,1 ρίχτερ έπληξε την μεξικανική πόλη Oaxaca.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ευχαρίστησαν το πανέμορφο Λαμπραντόρ, το οποίο έχει γίνει διάσημο στα social media.

Επίσης η Frida έχεi "τιμηθεί" από τον πρόεδρο της χώρας, Enrique Pena Nieto, ο οποίος στο Twitter επαίνεσε τον συμπαθέστατο σκύλο για την προσφορά του στον άνθρωπο. «Αυτή είναι η Frida», γράφει, «ανήκει στο SEMAR και έχει βοηθήσει να σωθούν 52 ζωές σε διάφορες φυσικές καταστροφές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Buzzfeed,ο  εξάχρονος πλέον σκύλος έχει ήδη σώσει 52 ανθρώπους από διάφορα ατυχήματα και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε Κεντρική και Βόρεια Αμερική.

Για να την προστασία της η Frida φοράει ειδικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια της από τον καπνό και την σκόνη και ειδικά παπούτσια που της επιτρέπουν να σκάβει και να περπατά σε άγριο έδαφος. 

Έχει εκπαιδευτεί από την ηλικία των δύο ετών και μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τον τίτλο του «ειδικού στην αναζήτηση ανθρώπων που έχουν χαθεί», με αποστολές διάσωσης στην Ονδούρα, τον Ισημερινό και την Αϊτή. independent.co.uk
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours