Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μετά την ομιλία Μακρόν στην Πνύκα, ο Α.Τσίπρας ανακοίνωσε την «νέα αριστερή Ευρώπη» της παγκόσμιας κυβέρνησης!

Για την «νέα Ελλάδα» και την «νέα Ευρώπη», την νέα αριστερή Ευρώπη, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εμφάνισή του στην ΔΕΘ, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως αρχή για μια νέα αρχιτεκτονική στην Ευρώπη. Και όμως είπε αλήθεια.

Πέρα από τις κλασσικές ατάκες τύπου:

«Κοιτάξτε, βασικό σημείο σύγκλισης των απόψεών μας (σ.σ. του κ. Τσίπρας και του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην χώρα μας), για το μέλλον της Ευρώπης, είναι η ανάγκη εκδημοκρατισμού. Η ανάγκη, δηλαδή, η Ευρώπη να μην είναι ένας γραφειοκρατικός οργανισμός που θα αποφασίζει κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι αποφάσεις να παίρνονται σε όργανα τα οποία θα είναι αιρετά, σε όργανα τα οποία θα κρίνονται από τους λαούς και οι ηγέτες της Ευρώπης να λογοδοτούν απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για..


«αριστερή οπτική για την ενωμένη Ευρώπη, την οποία εμείς θεωρούμε το ύστατο πεδίο της πάλης, της πολιτικής και της ταξικής»!

«Νομίζω ότι αν καταφέρναμε να οικοδομήσουμε αυτήν τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης σε αυτά τα σημεία σύγκλισης μόνο όφελος θα είχαμε και για τους λαούς και, ειδικότερα, για την χώρα μας».

Για ποια νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης μιλά ο πρωθυπουργός, υπό το σκεπτικό πως οι λαοί αποκλείεται, υπό αυτές τις συνθήκες, να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους;

Τα ωραιοποιημένα λόγια με αριστερό πρόσημο δεν μοιάζουν πολύ με αυτά λίγο πριν την οκτωβριανή επανάσταση, η οποία έθεσε την Ρωσία υπό τον σοβιετικό κλοιό;

Η νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρέπει να προχωρήσει με γοργά βήματα, θα έχει ως πρότυπο τις «αριστερές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας»; Η Ελλάδα θα γίνει το πρότυπο «καταστροφής» ολόκληρης της Ευρώπης, προκειμένου να αναλάβει μία κεντρική εξουσία τα πάντα;

Αν λάβουμε υπόψη μάλιστα την ομιλία του Ε.Μαρκόν στην Πνύκα από όπου μίλησε για μία «νέα Ευρώπη», το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε είναι πως έρχονται αλλαγές στην δομή εξουσιών αλλά και στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών.

Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα η Πνύκα των Αθηνών, ως σύμβολο της δημοκρατίας, προκειμένου οι Ευρωπαίοι πολίτες να πιστέψουν πως αυτό που έπεται θα είναι μια «δημοκρατική αλλαγή»!

Θα είναι για το καλό μας; Τι μας λέει η εμπειρία μέχρι στιγμής με όλα αυτά που έχουν συμβεί;

Γιατί ο Πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε ένα υπουργείο Οικονομικών για όλη την Ευρώπη;

Ο συγκεντρωτισμός εξουσιών δεν παραπέμπει στον σοβιετικό κομμουνισμό; Αργότερα το υπουργείο Οικονομικών θα γίνει ένα για όλον τον πλανήτη; Ποιος θα το ελέγχει; Οι λαοί;

Αγαπητοί αναγνώστες, οι απαντήσεις ανήκουν σε εσάς.

Εμείς απλά απομονώσαμε κάποιες δηλώσεις και σας δίνουμε τροφή για σκέψη!

Όσο για τις… επενδύσεις ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος και μίλησε για τον «φόβο απέναντι στην υπογραφή».

«Και θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος, ένα κλίμα, δηλαδή, που να δώσουμε το στίγμα της αποφασιστικότητας που έχουμε να προχωρήσουν ορισμένα επενδυτικά projects», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απατώντας, χθες Κυριακή, σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η υπογραφή θα μπαίνει λοιπόν γρήγορα! Πολύ φοβόμαστε όμως πως δεν θα μπαίνει για ωφέλιμες επενδύσεις!

Θυμηθείτε:

Γι’ αυτό ήρθε ο Μακρόν! Ποιοι βρίσκονται μαζί του και τι παίρνουν από την Ελλάδα

Δείτε από το 43.20

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours