Ο Κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα ενθάρρυνε την λύση του διάλογου για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Liu Jieyi δήλωσε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο "επιδεινώνεται συνεχώς" και το ζήτημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί "ειρηνικά".

Όπως δήλωσε: «Η Κίνα ποτέ δεν θα επιτρέψει το χάος και τον πόλεμο στη χερσόνησο».

Και πρόσθεσε:

" Οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να αξιολογήσουν την επείγουσα αυτή κατάσταση , να αναλάβουν τις δέουσες ευθύνες, να ασκήσουν τα απαιτούμενα για την περίπτωση καθήκοντά τους, να λάβουν πρακτικά μέτρα και να καταβάλουν κοινές προσπάθειες ώστε να διευκολύνουν την επίλυση του ζητήματος, να ξαναρχίσουν τον διάλογο και να συζητήσουν και να αποτρέψουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη κορεατική χερσόνησο".

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάττι είπε ότι η Πιονγιάνγκ θα αντιμετωπίσει μια "μαζική στρατιωτική απάντηση" εάν απειλήσει τις Η.Π.Α. ή τους συμμάχους της.

Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Nikki Haley, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, "ικετεύει για πόλεμο" με την "κακή χρήση των πυραύλων". 

"Έχει τελειώσει ο χρόνος για ημίμετρα από το Συμβούλιο Ασφαλείας", δήλωσε η Haley κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
Ήρθε η ώρα να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μας μέσα προτού να είναι πολύ αργά. Πρέπει τώρα να εγκρίνουμε τα ισχυρότερα δυνατά μέτρα. Η δράση του Kim Jong Un δεν μπορεί να θεωρηθεί αμυντική." 

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours