Επιμένουν στις απειλές τους κατά της Τράπεζας της Ελλάδος οι Anonymous Greece μολονότι η θρυλούμενη αποκάλυψη στοιχείων και δεδομένων την οποία είχαν υποσχεθεί, αποδείχθηκε, σύμφωνα με την ΤτΕ, δημοσίευση… μελετών!

Σε μήνυμά που ανήρτησαν το πρωί της Τετάρτης στη σελίδα τους στο Facebook εξαπολύουν αόριστες απειλές για κυβερνοεπιθέσεις «από στιγμή σε στιγμή» προσθέτοντας με νόημα: «Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε!Η ανάρτηση αυτή έγινε λίγες ώρες μετά την κατάρρευση από την Τράπεζα της Ελλάδος του ισχυρισμού των Anonymous για τα δεδομένα που έφεραν στη δημοσιότητα.


Το protothema.gr επικοινώνησε με την Τράπεζα της Ελλάδας και η απάντηση των αρμόδιων πηγών ήταν ότι «τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι ήδη διαθέσιμα στον ιστότοπο της ΤτΕ» ενώ οι ίδιες πηγές διέψευσαν ότι η ιστοσελίδα της ΤτΕ «έπεσε» τις προηγούμενες ημέρες όπως ανέφερε η σελίδα των Anonymous στο Facebook την Κυριακή.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ ανέφερε τα εξής:

Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι Anonymous Greece υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν τις επιθέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου. Πρώτος στόχος τους ήταν η ιστοσελίδα της Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών.

Το βράδυ της Κυριακής, 24 Σεπτεμβρίου, έγραψαν νέο μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook: «Προς Κυβέρνηση της Ελλάδος. Ελπίζουμε, ένα μικρό δείγμα να το πήρατε. Τα χειρότερα για εσάς έρχονται! Ο λαός δεν σας φοβάται!».

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, επανήλθαν σχολιάζοντας την επίθεση την Τράπεζα της Ελλάδος και απειλώντας τον ΕΟΠΥΥ και την Τράπεζα Πειραιώς: «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!» ανέφεραν στη σελίδα τους στο Facebook.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours