Μια μυστική ναζιστική στρατιωτική βάση στην Αρκτική ανακαλύφθηκε πρόσφατα από Ρώσους επιστήμονες.

Ο χώρος - που βρίσκεται στο νησί της Αλεξάνδρας και απέχει 1000 χλμ. από το Βόρειο Πόλο κατασκευάστηκε το 1942, ένα χρόνο μετά την εισβολή του Αδόλφου Χίτλερ στη Ρωσία. Έχει κωδικό όνομα "Schatzgraber" ή "Treasure Hunter" και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως ένας τακτικός μετεωρολογικός σταθμός.
Η βάση εγκαταλείφθηκε το 1944, όταν οι επιστήμονες που ήταν εγκατεστημένοι εκεί δηλητηριάστηκαν από κρέας πολικών αρκούδων και έπρεπε να διασωθούν από ένα γερμανικό σκάφος.

Ανακαλύφθηκε 72 χρόνια αργότερα και έχουν βρεθεί περισσότερα από 500 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας παρτίδας καλά διατηρημένων εγγράφων, όπως ανέφερε η Daily Mail.

Τα ερείπια των αποθηκών, των σκουριασμένων σφαιρών και άλλων ιστορικών αντικειμένων, που χρονολογούνται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή, πολλά από τα οποία παραμένουν σε καλή κατάσταση αφού έχουν διατηρηθεί από το κρύο.

Το νησί ήταν ζωτικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς οι μετεωρολογικές εκθέσεις που μετέδιδε ήταν απαραίτητες για τον προγραμματισμό της κίνησης στρατευμάτων, υποβρυχίων και πλοίων.

Το όνομα που δόθηκε στη βάση οδήγησε ορισμένους να πιστέψουν, ότι μπορεί να είχε μια άλλη μυστική αποστολή - με ορισμένους ειδικούς να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση αρχαίων αντικειμένων.

Η Γη της Αλεξάνδρας επι σειρά ετών ήταν μια διεκδικούμενη περιοχή, αλλά τώρα αποτελεί μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το νησί πήρε το όνομα του από τη Ρωσίδα πριγκίπισσα Αλεξάνδρα Πάβλοβνα, γυναίκα του αντιβασιλιά της Ουγγαρίας, αρχιδούκα Ιωσήφ και διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Αρχάγγελσκ.
Η Ρωσία πιστεύεται ότι εκεί επιδιώκει να κατασκευάσει τη δική της μόνιμη στρατιωτική βάση.independent.co.uk
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours