• Περισσότεροι από 50.000 τζιχαντιστές ζουν σήμερα στην Ευρώπη.Gilles de Kerchove, Συντονιστής της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
  • Η Europol , η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία, έχει εντοπίσει τουλάχιστον 30.000 ενεργές ιστοσελίδες μουσουλμάνων εξτρεμιστών, αλλά η νομοθεσία της ΕΕ δεν απαιτεί πλέον από τους παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου να συλλέγουν και να διατηρούν δεδομένα - συμπεριλαμβανομένων και των δεδομένων που σχετίζονται με τον εντοπισμό της τοποθεσία των ατόμων αυτών που διατηρούν τις ιστοσελίδες - από τους πελάτες τους, στο όνομα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων..!!Ο κ. Kerchove είπε ότι αυτό εμπόδισε την ικανότητα της αστυνομίας να εντοπίσει αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες και να αποτρέψει τρομοκρατικά χτυπήματα.


Οι γερμανικές αρχές αναζητούν δεκάδες μέλη μιας από τις πιο βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, την Jabhat al-Nusra, μέλη της οποίας, σύμφωνα πάντα με τον Der Spiegel, εισήλθαν στη Γερμανία μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες.

Τα άτομα αυτά, είναι όλα πρώην μέλη μια ομάδας ανταρτών (Liwa Owais al-Qorani), που εξαλείφθηκε από το ισλαμικό κράτος το 2014 και πιστεύεται ότι έχουν σφαγιάσει εκατοντάδες Σύριους στρατιώτες αλλά και πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αστυνομία έχει εντοπίσει περίπου 25 τζιχαντιστές, έχοντας συλλάβει μερικούς από αυτούς, αλλά δεκάδες ακόμη παραμένουν ασύλληπτοι και πιστεύεται ότι κρύβονται σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας.

Συνολικά, εξετάζονται οι υποθέσεις περισσότερων από 400 μεταναστών που εισήλθαν στη Γερμανία το 2015 και το 2016 αιτούμενοι άσυλο το 2015 και το 2016, διερευνώντας εάν είναι μέλη εξτρεμιστικών ομάδων της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία κατά του εγκλήματος και της τρομοκρατίας (BKB).

Η παραπάνω αποκάλυψη έρχεται εν μέσω νέων προειδοποιήσεων από το Ίσις, την ώρα που μέλη του παρουσιάζονται ως μετανάστες και φτάνουν από τη Βόρεια Αφρική με βάρκες σε όλη τη Μεσόγειο και στις ιταλικές ακτές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Times, ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Fayez al-Sarraj, δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές που έχουν κατορθώσει να περάσουν απαρατήρητοι μέσα στην χώρα του, έχουν σχεδόν φτάσει μέσα στην Ευρώπη.

"Όταν οι μετανάστες φτάνουν στην Ευρώπη μετά έχουν την δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα", δήλωσε ο Al-Sarraj, αναφερόμενος στα ανοικτά σύνορα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Ο Θεός να μην επιτρέψει, αλλά υπάρχουν τρομοκρατικά στοιχεία μεταξύ των μεταναστών και κάθε βίαιο περιστατικό τρομοκρατίας θα είναι σε θέση να επηρεάσει όλη την ΕΕ."

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Steven Woolfe δήλωσε:

«Τα σχόλια αυτά δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι διττό: Πρώτον, οι δυνητικοί τρομοκράτες χρησιμοποιούν το μεσογειακό μεταναστευτικό μονοπάτι με σκοπό να εισέλθουν στην Ευρώπη δίχως έλεγχο ·

Δεύτερον, με την Ευρωπαϊκή πολιτική των ανοιχτών συνόρων μέσω της συνθήκης του Σένγκεν, δίνεται η δυνατότητα στα άτομα αυτά να μετακινούνται ελεύθερα από τη μια χώρα στην άλλη, οπότε τα "ισχυρά" σύνορα είναι μια αναγκαιότητα για την ΕΕ.

"Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM). Περίπου 130.000 μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη από ξηρά και θάλασσα κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2017.

Οι κύριες εθνικότητες των μεταναστευτικών αφίξεων κατά τον μήνα Ιούλιο στην Ιταλία (κατά φθίνουσα σειρά) είναι: Νιγηρία, Μπαγκλαντές, Γουινέα, Ακτή του Ελεφαντοστού και Μάλι.

Οι προσφυγικές ροές στην Ελλάδα προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Κονγκό. Οι Αφίξεις στη Βουλγαρία προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και την Τουρκία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι διακινητές που μεταφέρουν τους μετανάστες στην Ευρώπη, άνοιξαν μια νέα διαδρομή μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Στις 13 του περασμένου Αυγούστου, 69 Ιρακινοί μετανάστες συνελήφθησαν προσπαθώντας να φτάσουν στις ρουμανικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ξεκινώντας από την Τουρκία με τους λαθρέμπορους να είναι στην καταγωγή τους Βούλγαροι, Κύπριοι και Τούρκοι.

Στις 20 Αυγούστου, η Ρουμανική Ακτοφυλακή παρεμπόδισε άλλο ένα σκάφος που μετέφερε 70 Ιρακινούς και Σύριους πρόσφυγες όπου ανάμεσα τους βρίσκονταν 23 παιδιά.

Το σκάφος κινούνταν στη Μαύρη Θάλασσα, στην νοτιοανατολική περιοχή της Ρουμανίας στο παραθαλάσσια περιοχή της Κωστάντζα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου 6μήνου του 2017 συνολικά, 2,474 άνθρωποι συνελήφθησαν, στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα τα σύνορα της Ρουμανίας, σύμφωνα με την Balkan Insight.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς πιάστηκαν προσπαθώντας να φύγουν από τη Ρουμανία με κατεύθυνση προς την Ουγγαρία. Το 2016 συνελήφθησαν μόνο 1.624 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους εντοπίστηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν από τη Σερβία στη Ρουμανία.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έφθασαν στις ισπανικές ακτές κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2017 - τρεις φορές περισσότεροι από το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του IOM (Διεθνή οργανισμού μετανάστευσης).

Χιλιάδες μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ισπανία δια ξηράς, αρχικά ταξιδεύοντας στις ισπανικές ακτές μέσω της Θέουτας και της Μελίλιας, δύο αφρικανικές πόλεις που βρίσκονται στην βορειότερη ακτή του Μαρόκου, στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική.
Μόλις βρεθούν στις πόλεις αυτές, οι μετανάστες στεγάζονται σε προσωρινά καταφύγια και στη συνέχεια μεταφέρονται στην ισπανική ενδοχώρα , από όπου πολλοί συνεχίζουν με προορισμό άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Η Frontex, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής, προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τη μεταναστευτική κρίση για να εισέλθουν στην Ευρώπη και να σχεδιάσουν επιθέσεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Frontex επίσης παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των μεταναστών που έχουν εισέλθει στην Ευρώπη και δεν έχει τρόπο να τους εντοπίσει. 


Στην ετήσια ανάλυση κινδύνων για το 2016, η Frontex έγραψε:

"Οι επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015 κατέδειξαν σαφώς ότι οι παράνομες μεταναστευτικές ροές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους τρομοκράτες για να εισέλθουν στην ΕΕ.

Δύο από τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στις επιθέσεις είχαν προηγουμένως εισέλθει δίχως έλεγχο στο νησί της Λέρου και είχαν καταγραφεί από τις ελληνικές αρχές.

Παρουσιάζουν πλαστά συριακά έγγραφα για να επιταχύνουν τη διαδικασία καταγραφής τους.

"Τα ψευδή πιστοποιητικά ιθαγένειας είναι διαδεδομένα μεταξύ των προσφύγων που είναι απίθανο να λάβουν άσυλο από την ΕΕ.

Με έναν μεγάλο αριθμό ατόμων να φθάνουν στην Ευρώπη με ψευδή ή καθόλου έγγραφα και χωρίς να υπάρχει πλήρης έλεγχος ή κυρώσεις για όσους καταθέτουν πλαστά στοιχεία, υπάρχει ο κίνδυνος για ορισμένα άτομα που είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια της Ε.Ε, να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση. "Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Gilles de Kerchove, ο συντονιστής της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δήλωσε ότι, περισσότεροι από 50.000 τζιχαντιστές ζουν σήμερα στην Ευρώπη:

"Τρία χρόνια πριν, ήταν εύκολο να εντοπίσουμε κάποιον που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί. Τώρα, οι περισσότεροι φανατικοί ισλαμιστές αποκρύπτουν τις πεποιθήσεις τους. Δεν διαθέτουμε ακριβείς αριθμούς για το πόσοι είναι αυτοί, αλλά δεν είναι δύσκολο να τους υπολογίσουμε κατά προσέγγιση.

Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι μυστικό, έχει δημοσιευθεί, έχει 20.000.

Γαλλία, 17.000.

Η Ισπανία διαθέτει λιγότερους εξτρεμιστές , αλλά υποθέτω ότι είναι πάνω από 5.000.

Στο Βέλγιο, σχεδόν 500 μουσουλμάνοι έχουν πάει στη Συρία και στην χώρα υπάρχουν περίπου 2.000 εξτρεμιστές και μπορεί να είναι ακόμη περισσότεροι. Δεν θα ήθελα να φτάσω σε ένα συγκεκριμένο αριθμό, αλλά είναι δεκάδες χιλιάδες, προφανώς πάνω από 50.000. "

Σε συνέντευξη με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο κ. Kerchove προειδοποίησε ότι ακόμα και αν το Ισλαμικό κράτος νικηθεί στρατιωτικά, θα συνεχίσει να ευδοκιμεί ως «εικονικό χαλιφάτο».

gatestoneinstitute.orgShare To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours