Ρώσοι τεχνικοί έχουν ξεκινήσει μία επιχείρηση διάρκειας 72 ωρών, κατά την οποία θα μετακινήσουν μία σιδηροδρομική καμάρα(αψίδα) μήκους 227μ. που θα αποτελεί τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας και η οποία θα τοποθετηθεί στις προβλήτες που βρίσκονται στο στενό του Κερτς, δηλαδή ανατολικά της Κριμαίας εκεί που ενώνεται η Μαύρη θάλασσα με την θάλασσα του Αζόφ. 
Η αψίδα, η οποία έχει μήκος 227 m και ύψος 45 m, συναρμολογήθηκε στη χερσόνησο του Κερτς στην Κριμαία.

Την Κυριακή, η κατασκευαστική εταιρία και οι ομάδες εργασίας, ξεκίνησαν την μεταφορά της επιβλητικής αψίδας, η οποία ζυγίζει πάνω από 6000 τόνους, προς το στενό του Κερτς όπου και θα εγκατασταθεί σε ειδικές προβλήτες ύψους 35m, αποτελώντας το πρώτο τμήμα από μια σειρά τμημάτων που θα συνθέτουν τη γέφυρας της Κριμαίας. Όλη η επιχείρηση η οποία περιλαμβάνει την μεταφορά της αψίδας, την ανύψωση και την τοποθέτηση της, έχει υπολογιστεί να διαρκέσει 72 ώρες και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, στον πορθμό του Κερτς, θα ανασταλεί η διέλευση όλων των πλοίων. 

Οι εργασίες μετακινήσεις της αψίδας ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής και η κατασκευή τοποθετήθηκε πάνω σε ειδικές πλωτές αποβάθρες .

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί η κατασκευή βρισκόταν περίπου 5χλμ. πριν τον τελικό προορισμό της, διανύοντας μία διαδρομή κατά μήκος της οποίας σε ορισμένα σημεία σκάφτηκε ο βυθός της θάλασσας ώστε να επιτρέψει την διέλευση της πλωτής πλατφόρμας.

Όταν ολοκληρωθεί η γέφυρα της Κριμαίας, θα δημιουργήσει ένα αμφίδρομο σιδηροδρομικό δίκτυο και θα επιτρέπει σε κάθε πλοίο που αυτή την στιγμή διέρχεται μέσα από το στενό του Κερτς να πλέει κάτω από την γέφυρα.

Η δεύτερη καμάρα του σιδηροδρομικού τμήματος της γέφυρας πρόκειται να εγκατασταθεί με παρόμοιο τρόπο λίγο αργότερα.

Μόλις το έργο ολοκληρωθεί, η γέφυρα της Κριμαίας μήκους 19 χιλιομέτρων ( 12μίλια ) θα είναι μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Ρωσίας και όλης της Ευρώπης.

Το φιλόδοξο αυτό έργο, που θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια, θα συνδέει την πρώην Ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, (πρόσφατα προσαρτήθηκε από την Ρωσία μετά και τα γεγονότα του Ουκρανικού εμφυλίου), με την περιοχή Κρασνοντάρ στην ηπειρωτική Ρωσία, επιτρέποντας γρήγορη, αξιόπιστη και οικονομική μεταφορά επιβατών, αγαθών και υπηρεσιών .

Η γέφυρα της Κριμαίας θα συμπεριλαμβάνει έναν αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων και έναν σιδηρόδρομο δύο λωρίδων που θα δίνουν την δυνατότητα πρόσβασης σε πάνω 40.000 άτομα αλλά και σε δεκάδες τρένα που θα διασχίζουν το στενό του Κερτς. Η υλοποίηση του έργου Είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2018 και να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το 2019.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours