Πάνω από 1500 τεκμηριωμένες αναφορές για εγκλήματα πολέμου από το ουκρανικό καθεστώς έχουν αποσταλεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Η λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk ( DPR) μέσω της δημόσιας επιτροπής που έχει ιδρύσει, έχει συγκεντρώσει όλες τις αναφορές-ντοκουμέντα από τα θύματα, οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής του DPR και υποφέρουν από τον πόλεμο που διεξάγεται από τον εγκληματία πολέμου και αρχηγό των «νεοναζιστικών» στρατευμάτων της Ουκρανίας, τον κ. Ποροσένκο.

Η δημόσια επιτροπή του DPR λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια και καταγράφει και τεκμηριώνει τα εγκλήματα πολέμου στην περιοχή του Donbass από το νεοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας.

Μέχρι σήμερα, 1513 υποθέσεις/καταγγελίες έχουν αποσταλεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους κατοίκους του Donetsk, που υποφέρουν από τα εγκλήματα που διαπράττονται από το καθεστώς του Κιέβου.

Τα ντοκουμέντα αυτά είναι τεκμηριωμένες αναφορές που περιλαμβάνουν την δολοφονία 171 αμάχων πολιτών, όπως επίσης και την πρόκληση σοβαρών και πολύ επικίνδυνων σωματικών βλαβών στους κατοίκους της περιοχής αλλά και την πρόκληση υλικών ζημιών στις περιουσίες τους μέσα στο έτος 2017 .

Η Υπηρεσία δημόσιας επιτροπής καταγράφει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται από το καθεστώς της Ουκρανίας στην Donbass και ξεκίνησε την λειτουργία της πριν απο δύο χρόνια, το έτος 2015. Η δημόσια αυτή επιτροπή έχει επίσης μία ειδική ομάδα έρευνας που τεκμηριώνει όλα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου και ιδρύθηκε μετά από εντολή του προέδρου του Donetsk (DPR) Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours