Οι μαχητές της Isis "ζήτησαν συγγνώμη" μετά την επίθεση εναντίον ισραηλινών στρατιωτών", όπως ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας. 


Ο Moshe 'Bogie' Ya'alon, αναφερόταν σε ένα περιστατικό που ισραηλινές δυνάμεις συναντήθηκαν με μαχητές του Isis, στα Συριακά Όρη του Γκολάν και ανταλλάξαν πυρά τον περασμένο Νοέμβριο. Η περιοχή που συνέβη το περιστατικό είναι ένα βραχώδες οροπέδιο στη νοτιοδυτική Συρία, το οποίο καταλήφθηκε εν μέρει από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών του 1967 και αργότερα προσαρτήθηκε, σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.

"Υπήρξε μια περίπτωση πρόσφατα, που η Daesh [Isis] άνοιξε πυρ και ζήτησε συγγνώμη", δήλωσε ο κ. Ya'alon, μιλώντας σε εκδήλωση στη βόρεια πόλη Alufa, κατά τη διάρκεια της οποίας παραχώρησε και συνέντευξη για την πολιτική του Ισραήλ στη Συρία.

Μετά από μια σύντομη μάχη με ανταλλαγή πυρών, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη συριακή τζιχάντιστική ομάδα Khalid ibn al-Walid, με αεροπορικές επιδρομές και βολές αρμάτων μάχης, σκοτώνοντας τέσσερις μαχητές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, αυτή ήταν η πρώτη άμεση σύγκρουση μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών του Isis, όταν οι τελυταίοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ισραηλινής στρατιωτικής περιπολίας.

Ένας εκπρόσωπος του κ. Ya'alon αρνήθηκε να σχολιάσει πώς το ISIS έφτασε να ζητήσει συγνώμη απο το Ισραήλ μετά την επίθεση όπως και οι αρχές των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν αυτό το γεγονός.

Σύμφωνα με μερικούς δυτικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην επικράτεια του Isis και επέζησαν, το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση φοβάται, επειδή όπως πιστεύει, ο Ισραηλινός στρατός είναι πολύ ισχυρός για να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Ya'alon είναι πρώην επικεφαλής του προσωπικού των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) και υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας από το 2013 έως την παραίτησή του τον Μάιο του 2016.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours