Ο Επίτροπος Πετρελαίου του Ισραήλ ενέκρινε το Σχέδιο Ανάπτυξης της Energean Israel, θυγατρικής της Energean και της Kerogen Capital, για την ανάπτυξη των υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin.

Η Energean Israel κατέχει το 100% των δύο κοιτασμάτων που διαθέτουν 2,7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, καθώς και 41 εκατ. βαρέλια ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων. Το σχέδιο ξεκινά με την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish, η οποία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων και τη χρήση πλωτής μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης, η οποία θα βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές με δυνατότητα παραγωγής 400 εκατ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου την ημέρα.

Έχοντας ως στόχο την παραγωγή αερίου το 2020, επόμενο στάδιο αποτελεί η λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης, η οποία αναμένεται εντός του έτους. Η Energean έχει αναθέσει στη MorganStanley το ρόλο του συμβούλου χρηματοδότησης του σχεδίου για την ανάπτυξη του Karish, επένδυση που εκτιμάται να ανέλθει σε 1,3-1,5 δισεκ. δολάρια.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean δήλωσε: 

«Η έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin από την ισραηλινή κυβέρνηση αποτελεί σημαντικό ορόσημο και επίτευγμα για την εταιρεία και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών. Εντείνουμε την προσπάθειά μας για να λάβουμε την τελική επενδυτική απόφαση έως το τέλος του έτους, έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο στη σύναψη συμφωνιών για τις απαιτούμενες πωλήσεις φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, έχουμε ήδη υπογράψει τελικά συμβόλαια ή αρχικές συμφωνίες (MoU’s) για ποσότητες που υπερκαλύπτουν τα 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως. Η έγκριση του Σχεδίου Ανάπτυξης είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής αγοράς φυσικού αερίου, προς όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στο Ισραήλ».
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours