Η τρομοκρατία όπως βλέπουμε και στις οθόνες μας είναι απρόσωπη, επιπόλαιη, τυφλή και προκαλεί μεγάλο πόνο, αλλά ακόμη περισσότερο φόβο.

Αυτοί που έχουν επιτρέψει και πιθανός χρησιμοποιούν την ιδεολογική πλατφόρμα του μουσουλμανικού εξτρεμισμού ήξεραν πολύ καλά ποια θα ήταν τα αποτελέσματα της χρήσης του σε Ευρώπη και Αμερική.

Αν πάμε λίγο πίσω στο 2001, την εποχή που εγκαινιάστηκε η τρομοκρατία με μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις στην παγκόσμια ιστορία και αν δούμε ανάποδα τα γεγονότα, η μέρα εκείνη οδήγησε την Αμερική να ξεκινήσει ένα "ατελείωτο κυνηγητό" κατά της τρομοκρατίας. Ή τουλάχιστον έτσι είπαν στο πλήθος, που συμφωνούσε κατά πολύ στον αμερικανικό στρατιωτικό σχεδιασμό για επέμβαση σε τριτοκοσμικά κράτη, με την αιτιολογία ότι εκτρέφουν την τρομοκρατία και ότι είναι απειλή για τις ΗΠΑ.

Τότε είχαμε τον Μπιν Λάντεν, τον παγκόσμιο μπαμπούλα, o φερόμενος σαν εγκέφαλος της επίθεσης στους δίδυμους πύργους στο Παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και παράλληλα υπήρξε και  ενορχηστρωτής της δημιουργίας του απαραίτητου Αμερικανικού φόβου/τρόμου, που θα νομιμοποιούσε αργότερα την Αμερικανική στρατιωτική επέμβαση σε τρίτα κράτη και θα έκαμπτε τις όποιες αντιστάσεις προβάλλονταν.

Μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν τον Μάιο του 2011, δέκα ακριβώς χρόνια μετά την πτώση των δίδυμων πύργων, ο πλανήτης δεν θα μπορούσε να μείνει ορφανός από την τρομοκρατία, αφού η τρομοκρατία όπως έχουμε πει (και άλλες φορές και πλέον αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο κάτι τέτοιο), έχει πολλά «οφέλη» για αυτούς που υποτίθεται την καταπολεμούν.

Έτσι, μετά τον "αποκεφαλισμό" του ηγέτη της Αλ Κάιντα Μπιν Λάντεν στις 2 Μαίου 2011 ,έχουμε αλλαγή σκυτάλης και κατά σύμπτωση, το ίδιο ακριβός έτος, ξέσπασαν επαναστάσεις σαν επιδημία σε διάφορα κράτη της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με αποτέλεσμα την δημιουργία του γνωστού σε όλους μας Ίσις.


Επαναλαμβάνω..το ίδιο έτος που βγάζουν από την μέση τον Αρχηγό της Αλ Καίντα που ως τότε φορούσε την κορωνίδα της τρομοκρατίας στην παγκόσμια σκακιέρα και την ίδια στιγμή που ο πλανήτης φαίνεται ότι ησυχάζει από τις πολύνεκρες επιθέσεις και πολύπλευρες απειλές της Αλ Κάιντα και των μελών της, την ίδια ακριβώς στιγμή πριν πάρει καν βαθιά ανάσα η διεθνής κοινή γνώμη, παραχωρούν την σκυτάλη στο ISIS. 

Είναι εντυπωσιακή η χρονική συγκυρία που συμβαίνει αυτό, αφού όταν φεύγει ο ένας έρχεται ο άλλος ή για να το πούμε καλύτερα, διώχνουν τον έναν και καλούν τον άλλον, άλλοι ηθοποιοί αλλά η πλοκή του έργου η ίδια.
Ένα νέο κεφάλαιο λοιπόν στο ζήτημα της τρομοκρατίας ανοίγει ξανά το έτος 2011 και που μέχρι και τώρα που μιλάμε δεν έχει κλείσει. Και δεν πρόκειται να κλείσει έτσι απλά, αφού αποδείχθηκε μέσα από μυστικά email και αποκαλύψεις, ποιος κρύβεται πίσω από την τρομοκρατία…δηλαδή εν μέρει αποκαλύφθηκε.

Όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο, η καλλιέργεια φόβου και τρόμου, οδηγεί τους κατοίκους ενός κράτους στην αγκαλιά της ψηφιακής εποχής, που διαφημίζουν με χίλιους δυο τρόπους και που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί, αφού παραβιάζει ξεκάθαρα την ελευθερία και την ιδιωτικότητα των ανθρώπων. 

Και φυσικά όχι μόνον αυτό, αλλά μέσα σε αυτή την ψηφιακή διακυβέρνηση οι άνθρωποι θα λογίζονται ως νούμερα και ουσιαστικά θα αποδέχονται το δικό τους νούμερο, το νούμερο αυτών που μας πασάρουν την λύση τους, μια λύση που θα τους παραχωρήσει την εξουσία να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο διακυβέρνησης.

Αν θυμάμαι καλά, τελευταία φορά που ο άνθρωπος λογιζόταν ως νούμερο ήταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ες Ες, κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Εκεί, όσοι είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είχαν και από ένα νούμερο στο χέρι  και έτσι τους ξεχώριζαν, αφού δεν αναγνωρίζονταν ως άνθρωποι άλλα ως υπάνθρωποι, υπάρξεις κατώτερης κατηγορίας, μια στοίβα νούμερα προς εκτέλεση ή εργασία. 

Μήπως το ίδιο δεν πάνε να κάνουν και τώρα;

Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά του τότε με το τώρα..

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα είναι πόλεις και όχι στρατόπεδα και η φυλάκιση δεν θα γίνει με πόλεμο αλλά με ειρήνη, μια στημένη και ελεγχόμενη ειρήνη του τρόμου και του φόβου και η αιχμαλωσία θα έρχεται μέσα από το χρήμα και τις ανέσεις της τεχνολογίας που ελέγχουν. 
Η προσπάθεια δεν γίνεται για να φυλακίσουν το σώμα, αλλά τις αισθήσεις, που με την σειρά τους φυλακίζουν τη συνείδηση, την σκέψη, η οποία αφού φυλακιστεί είναι έτοιμη να προσφέρει το σώμα και την μοναδικότητα του κάθε ατόμου στην μαζικότητα και στον έλεγχο των αριθμών τους.

Πλέον, θέλουν να φυλακίσουν την ψυχικό κομμάτι του ανθρώπου, αφού το σώμα είναι ήδη υποταγμένο στις ανέσεις και τα ήθη της εποχής που μας πλασάρουν. Συνηθίσαμε στους ξέφρενους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας και όσο κουραστική και αγχώδης να μοιάζει, πολύ δύσκολα μπορούμε να την αποχωριστούμε.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, αφού είναι άριστοι ψυχολόγοι, οπότε προσφέροντας μας την πραγματικότητα τους σαν την μόνη πραγματικότητα που θα πρέπει να υιοθετήσουμε, αυτόματα γίναμε εξαρτήματα της "Μεγάλης μηχανής" τους. Και μέσα στον φόβο μην χαλάσει η σχέση εξάρτησης του καθενός από εμάς με την "Μεγάλη μηχανή" είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε την ψυχική μας ελευθερία και κατ' επέκταση και την σωματική (αφού αλληλεπιδρούν αυτά τα δύο..."ασθενεί το σώμα, ασθενεί μου και η ψυχή" και αντίστροφα) σε αυτούς, δίχως την ανάγκη δημιουργίας στρατοπέδων, δίχως πόλεμο, ειρηνικά και σιωπηλά.

Ένα από τα όπλα τους λοιπόν είναι και ο φόβος, γενικά και ειδικά...

Οι μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, όποτε και αν συμβούν, θα οδηγήσουν τον κόσμο να ζητάει την λύση τους, να μπει στο ψηφιακό κλουβί τους, ώστε εκεί να νιώθει την απαραίτητη ασφάλεια.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο... και αυτό στην υπηρεσία τους και αυτό «όφελος» της τρομοκρατίας.

Ο διχασμός..

Στην Αμερική το κλίμα είναι οξυμένο με τους ακροδεξιούς και τους ακροαριστερούς να διαδηλώνουν και να συγκρούονται καθημερινά στους αμερικανικούς δρόμους πολλών πολιτειών των ΗΠΑ.

Στην Ισπανία μετά το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα συμβαίνει το ίδιο, βγαίνουν στους δρόμους Ισπανοί ακροδεξιοί διαδηλώνοντας κατά των μεταναστών και του Ισλάμ και με τους αριστερούς να τους υποστηρίζουν.

Αρχίζουν σιγά σιγά και στήνουν τα πιόνια και ξέρεις τι μένει για να φέρει τις απαραίτητες κοινωνικές συγκρούσεις σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ;

Μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα ίσως και με χημικά, ίσως και ταυτόχρονα

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μέντιουμ ή προφήτης για να μπορέσει να δει κάτι τέτοιο.

Ένα πράγμα χρειάζεται..ανοιχτό μυαλό και προπονημένη συνείδηση στις εξελίξεις. 

Μια καλή προπόνηση στον τρόπο που εξελίσσονται τα γεγονότα και στον τρόπο που δρουν παρασκηνιακά στο ζήτημα τρομοκρατία όλο αυτό το διάστημα, είναι ότι καλύτερο για να μην πέσει κάποιος στην παγίδα τους.

Θα προκληθεί αναστάτωση μεγάλη, σε πολλά κράτη, μετά από ένα καταιγισμό τρομοκρατικών επιθέσεων που θα φοβίσει τον κόσμο, θα τον τρομάξει αλλά και το σημαντικότερο θα τον διχάσει.

Θα σπείρουν με λίγα λόγια, μέσω της τρομοκρατίας, την απαραίτητη για αυτούς διχόνοια μεταξύ των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων και των ακροδεξιού συντηρητικού χώρου και στους δρόμους θα συγκρούονται οι ιδεολογίες τους, όπως ακριβώς έγινε λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Τέλος, εάν το παρατήρησες, αυτό καλλιεργείτε και στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για την Ελλάδα και ως τώρα, στο θέμα τρομοκρατίας, φαίνεται ότι έχουμε προστασία αλλά ως πότε;

Βρήκα μια αντιστοιχία για την χώρα μας που συνδέει την τρομοκρατία με τον διχασμό των Ελλήνων.

Αν και όποτε συμβεί κάτι τέτοιο, καταλαβαίνεις ότι ο λόγος δεν θα είναι οι κακοί μετανάστες, θύματα είναι και αυτοί μιας ακραίας ιδεολογίας(και πιθανός όχι όλοι), που εν γνώσει τους ή αγνοία τους εξυπηρετούν αυτούς που έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι... ο λόγος μια τέτοιας εξέλιξης θα είναι για να επιτεθούν και να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, δηλαδή ότι έχει μείνει από αυτόν..

Μια αναστάτωση, μια αναμπουμπούλα, μια εσωτερική ταραχή που θα ξυπνήσει τα μίση και τα πάθη παλαιότερων εποχών, σε μια χώρα που έχει χάσει την ελπίδα και τον προσανατολισμό της, με τους κατοίκους να είναι βουτηγμένοι στα χρέη και στην απελπισία και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση..

Καταλαβαίνεις πόσο κρίσιμο είναι αυτό το ζήτημα; 

Τη στιγμή που η συνείδηση της μάζας έχει οξειδωθεί και μέσα στην κρίση έχει καταστεί δυσκίνητη και επικίνδυνη, μια τέτοιου είδους πόλωση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι και ότι καλύτερο.
Μάλλον είναι επικίνδυνο..αρκετά!

Και αυτό γιατί είναι επικίνδυνη η διαβρωμένη σκέψη και νοοτροπία πολλών, που την δύσκολή ώρα μπορεί να διαλέξουν λάθος στρατόπεδο, να κατευθυνθούν στα άκρα, να ερμηνεύσουν λάθος τις εξελίξεις, να μην διαγνώσουν τον κίνδυνο και το χειρότερο να ζητήσουν να μπουν από μόνοι τους στο ηλεκτρονικό κλουβί, που με μαεστρία και μεράκι εργάζονται νύχτα μέρα για να μας το προσφέρουν σαν λύση την κατάλληλη στιγμή.


Και η συνείδηση των πολλών που θα πέσουν στην ηλεκτρονική παγίδα, θα του οδηγεί να αποκαλούν, αυτούς που δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το ψηφιακό μόρφωμα διακυβέρνησης, τρελούς, επικίνδυνους, μεσαιωνιστές και πολλά άλλα.
Αυτά μακάρι να ήταν απλά ένα όνειρο που είδαν μερικοί υπνωτι(φωτι)σμένοι.. αλλά δεν είναι και το καταμαρτυρούν οι εξελίξεις. Αυτές ακολούθα...

Η ασφάλεια και η ελευθερία η δική σου εξαρτάται από την κατάσταση που βρίσκεται η συνείδηση η δική μου και το αντίστροφο, σε έναν κόσμο γεμάτο από αλληλεπιδράσεις.

Τέλος...Αν έχουν ερμηνευτεί τα νούμερα σωστά ο Σεπτέμβριος θα αυξήσει και πάλι τις ροές των μεταναστών, λες και η στρόφιγγα ανοίγει στον μήνα αυτόν. Και εάν ανοίξει η στρόφιγγα, θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ατυχημάτων-δυστυχημάτων στα νερά του Αιγαίου.
Καμιά θυσία δεν πάει χαμένη..

21.8.2017  9.32pm

call me Rick...
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours