Αυτήν την στιγμή η χώρα βρίσκεται σε μία πρωτοφανή κρίση που διαρκεί εδώ και εφτά χρόνια, από το 2011, όταν και μπήκαμε επίσημα στην μνημονιακή εποχή που θα μας οδηγήσει βήμα βήμα στην ψηφιακή εποχή.


Πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις μιας στημένης οικονομικής κρίσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλη μια καλοστημένη κρίση, την μεταναστευτική.

Κοινό παρονομαστή και στις δύο στημένες κρίσεις έχουμε την χώρα της Αμερικής.

Από την μια η οικονομική κρίση που ξεκίνησε 10 περίπου χρόνια πριν και επεκτάθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, βγάζοντας στην επιφάνεια τα δημοσιονομικά της Ελλάδος και άλλων χωρών και από την άλλη, η φανερή αρχικά και κρυφή μετέπειτα στήριξη των ΗΠΑ στο ISIS και σε διάφορες άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή, που εξασφάλισε στους Ευρωπαίους ένα μέλλον γεμάτο φόβο και αβεβαιότητα.

Παρένθεση… η Αμερική πέφτει σε νόμους που θα τις εξασφαλίσουν ένα ανάλογο χάος, ισάξιο με αυτό που προκάλεσε εδώ και τόσα χρόνια σε όλα τα κράτη που πήγε να «σώσει». Θα πληρώσει το τίμημα του παγκόσμιου χωροφύλακα.
Κλείνοντας την παρένθεση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν έχουν έρθει όλοι οι μετανάστες για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. 

Αντιθέτως πολλοί απο αυτούς έχουν προωθηθεί στην Ελλάδα βάση προσεγμένου σχεδιασμού και όπως όλα δείχνουν θα χρησιμοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή για συγκεκριμένες αποστολές-σκοπούς.

Άλλωστε μιλάμε για ανθρώπους σκληρά εκπαιδευμένους στο πολεμικό μέτωπο Συρίας- Λιβάνου-Ιράκ-Λιβύης, 7 χρόνια σε εμπόλεμη ζώνη, κυνηγημένοι αλλά και ηττημένοι, με το όνειρο για ένα μεγάλο και ανεξάρτητο Ισλαμικό κράτος να τους αποχαιρετά!

Καταλαβαίνεις την δίψα τους για εκδίκηση

Καταλαβαίνεις εσύ που εργάζεσαι στις ΜΚΟ ή που τάσσεσαι υπέρ των ανοιχτών συνόρων και της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής πολιτικής, ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν τα τίποτα να χάσουν και το μόνο που θα θέλουν θα είναι εκδίκηση; 
Τζιχάντ;

Πότε θα γίνει αυτό;


Όταν ο νόμος και η τάξη θα πάνε περίπατο.

Και πότε θα πανε περίπατο;

Θυμήσου την πρόβα που συμμετείχαμε όλοι τον Ιούλιο του 2015 και την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε σε μια μόλις νύχτα.


Και συνυπολόγισε ότι, κάποιοι έχουν άλλα σχέδια για την ελευθερία μας και θα τους δώσουν τον χώρο, τον τόπο και τον χρόνο που χρειάζονται για να υλοποιήσουν τις εκδικητικές τους προθέσεις, που κατά σύμπτωση συμπίπτουν με τα σχέδια αναστάτωσης μέσα στην χώρα μας.

Έχουν ενδυθεί τον μανδύα του προβάτου έτσι ώστε να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης, στην ουσία όμως είναι λύκοι, έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή να αρπάξουν την ευκαιρία και να προκαλέσουν χάος. 


Όχι αυτό που είδαμε ως τώρα σε Γαλλία, Βέλγιο κ.α., αλλά ένα διαφορετικό χάος, ικανό να βάλει σε σκέψεις και τον πιο θερμό υποστηρικτή της πολιτικής ανοιχτών συνόρων.

Άλλωστε, στο όνομα της πολιτικής αυτής έχουν εισέλθει ανεξέλεγκτα μέσα στην Ευρώπη μαχητές του πρώην και κατά φαντασία Ισλαμικού κράτους και ειδικά στην Ελλάδα που είναι η πύλη προς την Ευρώπη και μιλάμε για μια πολιτική που κατά σύμπτωση είναι όραμα του κ. Σόρος και των συνεταίρων του.

Οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν βάλει φρένο στην προώθηση των προσφύγων στα ευρωπαϊκά κράτη, με πολλά από αυτά να αρνούνται την αποδοχή μεταναστών, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος στο ζήτημα αυτό και να μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεις εξαθλιωμένων και στρατιωτικά καταρτισμένων ατόμων.


Πάνω σε αυτήν την κακή «οικονομικά» συγκυρία, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο πήρε μεγάλες διαστάσεις την άνοιξη του 2015 όταν υψηλές ροές μεταναστών εισήλθαν στη χώρα μας, δίχως κανέναν έλεγχο και κανένα σχέδιο. (Έφευγαν μαζικά λίγο πριν η Ρωσία κατέβει στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015)

Σε μία χώρα που η οικονομία της δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία του δικού της πληθυσμού να ζήσει αξιοπρεπώς, προστίθενται και από πάνω άνθρωποι από άλλες χώρες αναζητώντας αξιοπρεπή διαβίωση και αναρωτιέμαι, γίνεται; 

Είναι σαν να έχεις μια επιχείρηση και να αδυνατεις να πληρώσεις τους μισθούς των υπαλλήλων σου και από την άλλη να προχωράς σε προσλήψεις και άλλου προσωπικού.


Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα μετατρέπεται, σε μια κρίσιμη οικονομικά και γεωπολιτικά εποχή, σε αποθήκη βασανισμένων, εξαθλιωμένων, καταπιεσμένων, κακοποιημένων ψυχών.. με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια της χώρας.

Ως τώρα, έχουμε αποφύγει ένα ατύχημα που θα οδηγήσει τη χώρα στο χάος και στην ταραχή, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαστε το ίδιο τυχεροί και στο μέλλον. Όπως είδαμε και το 2015, αρκεί μια και μόνο στιγμή για να προκληθεί το κακό και όλοι να βρεθούμε κάτω από πρωτόγνωρες – πρωτόγονες συνθήκες. 


Ας δούμε μερικά βασικά στοιχεία μια τέτοιας περίπτωσης που κάτι δεν πάει και τόσο καλά.

Κατά αρχάς περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας μας έχει συγκεντρωθεί σε αστικές περιοχές, που αν συμβεί κάτι και «πέσει το σύστημα» οι συνθήκες πολύ σύντομα θα γίνουν πραγματικά ανυπόφορες και επικίνδυνες. 


Όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την χώρα μας θα συμπεριλαμβάνει μία αλυσίδα γεγονότων όπως:
1. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

2. Διακοπές στην υδροδότηση.

3. Κατάρρευση του νόμου και της τάξης.

4. Εμπρησμοί, λεηλασίες, επεισόδια μεγάλης κλίμακας.

5. Μαζικές εξόδους της «Χρυσής Ορδής» από τις μεγαλουπόλεις.


Ως «Χρυσή ορδή» αναφέρεται ο πληθυσμός που μετακινείται μαζικά και δίχως τάξη, ο κόσμος δηλαδή που θα αποχωρεί ατάκτως από τις πόλεις και τα προάστια προς την ύπαιθρο, καθώς οι ανέσεις των πόλεων θα καταρρεύσουν γρήγορα, πράγμα που θα τους οδηγήσει σε μία ταυτόχρονη και μαζική έξοδο, κάτι το οποίο αντιλαμβάνεσαι τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω απο μια τέτοια κατάσταση.

Το μεγαλύτερο αστικό κέντρο, η Αθήνα, έχει συγκεντρώσει περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας, αλλά και εκεί πέριξ της Αθήνας έχουν δημιουργηθεί στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων εξαθλιωμένων, που σε συνθήκες  έκτακτης ανάγκης θα συμμετέχουν κι αυτοί στην "χρυσή ορδή" που θα προσπαθήσει να μετακινηθεί προς την ύπαιθρ και άλλοι θα προκαλέσουν τις δολιοφθορές που θα έχουν «διαταχθεί» να διαπράξουν(Ακριβώς όπως τον Δεκέμβριο του 2008).

Για να υπάρχει πληροφορία-ιες για προσπάθεια δολιοφθορών από αλλοδαπούς «πεμπτοφαλαγγίτες», υπάρχει και σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.
Και όπως φάνηκε και τα προηγούμενα χρόνια, έχουν γίνει αρκετές δοκιμές πάνω σε αυτό το σχέδιο, μέσω των αναρχικών καταδρομικών επιχειρήσεων στα Εξάρχεια και στα επεισόδια στις μεγάλες συγκεντρώσεις του Συνάγματος.

Εφόσον κάποια στιγμή στο μέλλον αυτό το σχέδιο υλοποιηθεί στη χώρα μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλοι μας καλυπτόμαστε από ένα πολύ λεπτό επίχρισμα πολιτισμού, σεβασμού, ορθής και λογικής συμπεριφοράς, ανθρωπιάς που όταν η ψεύτικη πραγματικότητα γύρω μας γκρεμίστει απότομα και απροειδοποίητα, θα χαθούν και θα ξεφλουδίσει αυτό το λεπτό  "επίχρισμα" του πολιτισμού μας και τότε θα βγάλουμε προς τα έξω έναν άλλο εαυτό, που ίσως δεν γνωρίζαμε κάν ότι υπήρχε.

Η πρόοδος, η τεχνολογία και η κοινωνική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας δεν είναι τίποτα άλλο από μία πλαστή και εύθραυστη πραγματικότητα, που όταν αυτή καταρρεύσει, θα μας φέρει ενώπιον καταστάσεων που θα μας αναγκάσουν να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός μας εαυτός.

Εάν αφήσουμε τον μέσο Αθηναίο πολίτη να παγώσει, να πεινάσει, να διψάσει, του αφαιρέσουμε την τεχνολογία και την «ασφαλή» καθημερινότητα του, σύντομα θα αντικρίσουμε τα άγρια ένστικτα που κρύβονται μέσα του και που σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κάτω από συνθήκες πανικού και φόβου, θα βγούν στην επιφάνεια και θα καταστεί ένα άτομο επικίνδυνο.

Ένστικτα επιβίωσης, που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια ακραίων καταστάσεων και που αν δεν μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά, θα θέσουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο την οικογένειά του και τους γύρω του.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι δεν έχουν προετοιμαστεί εσωτερικά μέσα τους για μια τέτοια περίπτωση και δεν έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά, αλλά αντιθέτως βουτάνε το κεφάλι στην άμμο για να μην ακούν και να μην βλέπουν τις εξελίξεις που τους καλούν να τα δούν αλλίως τα πράγματα.

Και επειδή τα αίτια της κρίσης δεν είναι οικονομικά αλλά είναι αξιακά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη χώρα μας, εάν αυτή βρεθεί σε μια εσωτερική αναταραχή, αφού τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά μας πολλοί τα έχουμε εγκαταλείψει και τα έχουμε αντικαταστήσει με τα νέα ήθη και έθιμα, είναι πολύ πιθανό  η αφομοίωση τους να μας κοστίσει ακριβά τις ημέρες εκείνες. 


Όλα αυτά που συνθέτουν την συνείδηση του καθενός και κάτω από δύσκολες και απρόοπτες συνθήκες θα επηρεάσουν αρνητικά την σκέψη, το συναίσθημα, και θα θολώσει τις προσωπικές αποφάσεις και τις πράξεις  όλων όσων έχουν υιοθετήσει τέτοιες "σύγχρονες" αξίες και νοοτροπία και πιθανός θα οδηγήσουν το άτομο να στρέψει την ταραχή του και τον πανικό του εναντίον του διπλανού του.

Και ξέρεις δεν μιλάμε για ένα μόνο μεσοαστό Αθηναίο πολίτη, αλλά για μια τεράστια ομάδα αυτών, που κάτω από τέτοιες συνθήκες και χάριν της επιβίωσης, θα καταφύγει (σε συνδυασμό με την απουσία του νόμου και της τάξης) σε οποιαδήποτε μέσα για να καταφέρει τον σκοπό του.

Μιλάμε για μία κατάσταση ξαφνική, που δεν θα μας προειδοποιήσει και που θα προκαλέσει ένα τεράστιο χάος στη χώρα.

Ο κρατικός μηχανισμός θα πάψει να λειτουργεί, οι αρμόδιες αρχές για την ασφάλεια και την τάξη για ένα διάστημα δεν θα λειτουργούν και από την άλλη θα ξεκινήσει μία μάχη για την επιβίωση αυτών που μένουν εδώ και αυτών που ήρθαν εδώ.

Τις πρώτες ώρες–ημέρες που θα είναι και οι πιο επικίνδυνες, θα παρατηρηθεί μία μαζική διαφυγή προς την ύπαιθρο.

Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, με τα εκατομμύρια των πολιτών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι οι Έξοδοι των απελπισμένων κατοίκων  θα προκαλέσουν συγκοινωνική ασφυξία, ένα γενικό μπλακάουτ, το οποίο θα καθυστερήσει και θα βάλει σε κίνδυνο την ζωή αυτών που εγκαταλείπουν το αστικό κέντρο, αφού οι συνθήκες εκεί θα είναι ανυπόφορες και επικίνδυνες για όσους προτιμήσουν να παραμείνουν.Μην περιμένεις κάποιον αρμόδιο να σε πιάσει απο χέρι και να σου πει τι έρχεται.

Δεν θα το κάνει... έιτε γιατι δεν το χωράει η τετράγωνη λογική του, είτε γιατι συμμετέχει στην παράσταση. 

Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσεις να ακούς τους (αν)αρμόδιους δημοσιογράφους, οικονομολογούς, πολιτικούς,ειδικούς ( εντός&εκτός χώρας).
Κανείς δεν λέει την αλήθεια (απο αυτούς που θα έπρεπε) για το που οδεύει η χώρα.
Αδιάψευτος μάρτυρας αυτου που έρχεται είναι οι εξελίξεις, αν τις ακούς , θα έχεις πλήρη οδηγό και θα προετοιμαστέις κατάλληλα, στον βαθμό που μπορεί ο καθένας.
Αν προετοιμαστεις τώρα για το χειρότερο, όταν έρθει, αν έρθει, θα αποφύγεις πολλές παγίδες που θα πέσουν οσοι τώρα γλεντάνε, αδιαφορούν, γελάνε και κοροιδεύουν την ώρα που οι ίδιες οι εξελίξεις που προειδοποιούν.


Για να πάρεις μία ιδέα για το τι σημαίνουν τα παραπάνω, θα σε παραπέμψω σε ένα podcast ενός ανθρώπου που έχει συμβάλει κι αυτός με τον τρόπο του στο να βλέπω και να σκέφτομαι διαφορετικά από αυτό που προτείνει ο "σύγχρονος" παραπαίων δυτικός πολιτισμός και ο οποίος έχει εργαστεί άπειρες ώρες μελετώντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, o 
Zaxarias Mytilinios

Θα σου πρότεινα  να το ακούς συχνά.Στο επόμενο κεφάλαιο θα δούμε ένα από τα σημαντικότερα άρθρα στο θέμα επιβίωσης με τίτλο η φιλοσοφία της επιβίωσης, δηλαδή πως δεν θα πέσουμε στην παγίδα των ενστίκτων που θα βγουν μετά την αφαίρεση του λεπτού επιχρίσματος του πολιτισμού μας.


26.8.2017

call me Rick...
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours