Ποιον Σεπτέμβρη άραγε θυμάσαι;

Ποιος Σεπτέμβρης σου έχει μείνει στο μυαλό ;

Ποιόν Σεπτέμβρη εσύ θυμάσαι να έβγαλε από το κουτάκι των εξελίξεων ευχάριστες και αισιόδοξες ειδήσεις;

Και παράλληλα σκέψου πόσους "9ους" θυμάσαι που να έγινε κάτι άσχημο, δυσάρεστο ή απρόοπτο;

Είναι η εποχή που ξεκινάνε τα σχολεία

Είναι η εποχή που οι διακοπές ολοκληρώνονται


Είναι η εποχή που ο καιρός χαλάει

Είναι η εποχή που η διάθεση πέφτει

Είναι η εποχή που τα συναισθήματα σκοτεινιάζουν

Είναι η εποχή που αεροπλάνα πέφτουν πάνω σε πανύψηλα κτίρια…

Είναι η εποχή που...που..που...σε πολλούς δεν αρέσει να λες τα πράγματα ως έχουν, προτιμούν τα καλλωπισμένα ψέματα, αρκεί να μην ταραχθεί η εύθραυστη ασφάλεια που νομίζουν ότι έχουν συμφωνήσει με τις εξελίξεις.

Δεν μιλάω για εσένα που διαβάζεις, για να είσαι εδώ και να διαβάζεις πάει να πει ότι γνωρίζεις ότι τα πράγματα δεν είναι καλά και αναζητάς ένα στοιχείο, μια σκέψη, μια πληροφορία για να συνθέσεις το δικό σου παζλ, που μοιάζει με το δικό μου παζλ και που όλοι συνθέτουμε ένα τεράστιο παζλ, με τη διαφορά ότι δεν το έχουμε ολοκληρωμένο, δεν έχουμε συλλέξει όλα του τα κομμάτια και δεν ξέρω έαν ποτέ το καταφέρουμε. Άλλοι έχουν περισσότερα κομμάτια, άλλοι λιγότερα, άλλοι έχουν λάθος κομμάτια, άλλοι δεν ψάχνουν καν τα κομμάτια…

Όσοι ψάχνουμε βρίσκουμε και όσο βρίσκουμε ψάχνουμε, μια ασχολία πιθανός δυσάρεστη, αφού η ιστορία διδάσκει ότι το στραβό δεν μπορεί να γίνει ίσιο, όταν στην εξουσία βρίσκεται το στραβό.

Προσωπικά ξεκίνησα τη σύσταση του δικού μου παζλ λίγο μετά το 2004 και αφού είχε προηγηθεί ένα πρωινό ενός Σεπτεμβρίου που χάραξε την ζωή σε πολλούς από εμάς.. ίσως σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Μια τηλεόραση, που στο κάτω μέρος της οθόνης έγραφε 
ένα "breaking news", ένας ουρανοξύστης που για πρώτη και τελευταία φορά έβλεπα,μέσα σε καπνούς και μετά ένα ακόμη αεροπλάνο να προσγειώνεται στον διπλανό ουρανοξύστη, και σε μερικά λεπτά οι δύο ουρανοξύστες έγιναν σκόνη, εξαφανίστηκαν από την οθόνη.... ένα συμβάν που έμελλε να σημαδέψει τις επόμενες γενιές και να κηρύξει την έναρξη των γεγονότων που θα οδηγούσαν σε μια νέα κατάσταση, σε μια "νέα εποχή" όπως διακήρυτταν πρόεδροι και πρωθυπουργοί που στέκονται ψηλά εκεί στην πυραμίδα της εξουσίας. 

Μια εποχή, δεκαέξι χρόνια μετά, που φαίνεται να εφαρμόζεται αργά, σταθερά και δίχως πολύ θόρυβο, το απόλυτο ψηφιακό κράτος (ηλεκτρονική διακυβέρνηση) μεταβάλλοντας τον τρόπο που θα ασκεί την εξουσία ένα κράτος, αφού μέσα από «σύγχρονες» μεταρρυθμιστικές τομές που τόσο πολύ διαφημίζουν τα κόμματα εξουσίας και τα μέσα της σύγχρονης προπαγάνδας τους, θα μετατρέψουν τον τρόπο που ως τώρα μας έχει δούλους το σύστημα-κράτος και το χρήμα θα αντικατασταθεί από την λεγόμενη "αχρήματη κοινωνία".

Δηλαδή αν τώρα υπηρετούμε το χρήμα, όσοι το κάνουμε, μαζί με αυτό υπηρετούμε και αυτόν που μας το δίνει, το εκδίδει, το προσφέρει. 
Στην κοινωνία που ήδη μας ετοίμασαν, θα υπηρετούμε απευθείας αυτούς που τώρα εκδίδουν το χρήμα, διότι θα είναι αυτοί, οι ίδιοι, που θα το καταργήσουν, που θα κάνουν αυτή την μετατροπή.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι αυτοί θα παρουσιάσουν το μενού σε μας, μέχρι εκεί θα φτάσει η χάρη τους και θα έχουν έτσι κατασκευάσει συνθήκες και εξελίξεις τέτοιες, ώστε να μας εξαναγκάσουν να παραγγείλουμε από τον κατάλογό τους, να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε τις προτάσεις τους.

Οπότε και αυτός ο Σεπτέμβριος θα είναι στην υπηρεσία τους και σε πολλούς θα συμπληρώσει μερικά κομμάτια του παζλ και άλλους θα τους κάνει να χάσουν και αυτά που έχουν, δηλαδή οι εξελίξεις για άλλους θα εμπεριέχουν προειδοποιήσεις και για άλλους θα είναι τυχαία περιστατικά επάνω στην γραμμή του χρόνου.

Άλλοι θα έλκονται από την αλήθεια και άλλοι θα απωθούνται από αυτήν και η αλήθεια είναι μία, το παζλ είναι ένα, τα κομμάτια του είναι μετρημένα αν και μπερδεμένα  και η σωστή τοποθέτηση τους εξαρτάται από την συνειδησιακή κατάσταση και ικανότητα του κάθε ατόμου.

Να μαστέ λοιπόν, 16 χρόνια μετά το 2001, τη μέρα που η θυσία πολλών ανθρώπων έδωσε την απαιτούμενη ώθηση που χρειάζονταν οι κατασκευαστές των εξελίξεων και το αίμα αθώων σφράγισε την έναρξη μια άλλης σύγχρονης και νέας εποχής. 

Μια νέα εποχή, που έχει τα θεμέλια της στον φόβο, στην τρομοκρατία, στις θυσίες, στις δολοφονίες αμάχων, αθώων, παιδίων και γυναικών και από την άλλη μια μάζα, μια πλειοψηφία να στέκεται αποχαυνωμένη μπροστά στις εξελίξεις, να συγκρούεται να μισεί να διχάζεται, να καταδικάζει, να ελπίζει σε λύση της τελευταίας στιγμής, μια λύση για ένα καλύτερο αύριο...αλλά από ποιους; 

Αλήθεια σε ποιους απλώνεις το χέρι σου και ζητιανεύεις ένα καλύτερο αύριο;
Από αυτούς που σου κατέστρεψαν το σήμερα; το χθες και το προχθές;;..από αυτούς που κατέστρεψαν ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία; Από αυτούς που έγραψαν την ιστορία και την καταδίκασαν να αποτελείται απο συγκρούσεις και πολέμους;

Αυτούς και την ηλεκτρονική τους λύση περιμένεις για να έχεις ένα καλύτερο αύριο; Σοβαρά τώρα;

Δυστυχώς μέσα από την άγνοια της πλειοψηφίας σε πολλά κράτη, όχι μόνο στην Ελλάδα, παραχωρείται η έγκρισή για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις τους; Μέσα στον μήνα;

ΕΝΤΕΚΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΈΝΑ = ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ =2983

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ=ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ=1012

Αν θες να πεις κάτι για τον μήνα αυτόν, τα αφήνεις στην μαθηματική ελληνική γλώσσα και παραθέτω απλά δυο εκδοχές του τότε "νεογέννητου" Σεπτεμβρίου..που τώρα πια έχει μεγαλώσει και έφτασε στα 16.

Αύριο, λίγο πριν κάνει λοιπόν ποδαρικό, θα πρέπει να πούμε μερικά πράγματα,όχι πολλά μα ούτε και λίγα, να προσέξουμε μερικές ημέρες, που μοιάζουν κάπως, ξεχωρίζουν, γυαλίζουν..

30.8.2017  8.30 pm

call me Rick...

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours