Μία τρίτη επιλογή φύλου, θα είναι πλέον δυνατή για τις ταυτότητες και τα υπόλοιπα δημόσια έγγραφα όσων ατόμων δεν αυτοπροσδιορίζονται ούτε ως γυναίκες ούτε ως άνδρες, σύμφωνα με νέα οδηγία της κυβέρνησης του Καναδά προς τις δημόσιες υπηρεσίες.Μία τρίτη επιλογή φύλου, θα είναι πλέον δυνατή στα διαβάτηρια όσων ατόμων δεν αυτοπροσδιορίζονται ούτε ως γυναίκες ούτε ως άνδρες , σύμφωνα με νέα οδηγία της κυβέρνησης του Καναδά προς τις δημόσιες υπηρεσίες.

Έτσι πλάι στις επιλογές M (male) και F (female) θα προστεθεί και το «Χ» για το μη προσδιορισμένο ή απολύτως καθορισμένου φύλου στα επίσημα δημόσια έγγραφα.

Η κυβέρνηση του Καναδά θέλει με αυτόν τον τρόπο να διευκολύνει τους πολίτες να εκδίδουν έγγραφα με ατομικές πληροφορίες που θα σκιαγραφούν όσο το δυνατόν πιο σωστά την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Το νέο μέτρο θα τεθεί πιλοτικά σε ισχύ από τις 31 Αυγούστου.

«Υιοθετώντας τον επιπλέον προσδιορισμό X στις επιλογές φύλου των κυβερνητικών εγγράφων παίρνουμε ένα ακόμα μέτρο ισότητας μεταξύ των Καναδών, ανεξαρτήτως ταυτότητας ή σεξουαλικής έκφρασης», σχολίασε ο Άχμεντ Χούσεν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας.Πηγή: http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/353811/o-kanadas-uiothetei-kai-to-triti-epilogi-fulou-sta-diavatiria/#ixzz4qlyU8b7l
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours