Πολύ δύσκολη αυτη τη στιγμή η κατάσταση στα Κύθηρα από την πυρκαγιά που ξεσπασε το πρωί της Παρασκευής 4/8. Το ένα μέτωπο κατευθύνεται προς τον οικοσμο Αραίοι κ βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στα σπίτια.

 Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται κ μέτωπο που αναζωπυρώθηκε στο βόρειο τμήμα των Αρωνιαδικων. Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έκαψε το νεκροταφείο των Αρωνιαδικων ενώ πριν από λίγη ώρα κινδύνεψε σοβαρά σπίτι στον ιδιο οικισμό κ το έσωσαν την τελευταία στιγμή. Στην περιοχή επιχειρούν 2 πυροσβεστικα αεροσκάφη τύπου canadair ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericsson.

 Επίσης για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης περνάνε αυτή την ώρα με το πλοίο Πορφυρουσα 4 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από τη Λακωνία. Δίνεται μεγάλος αγώνας από τις δυνάμεις ασφαλείας, του Δήμου, εθελοντές κ κατοίκους της περιοχής. Παρακαλουνται κάτοικοι κ επισκέπτες του νησιού να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινησεις. Η γενική διακοπή ρεύματος παραμένει κ υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί κ το βράδυ ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς αλλά κ των ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο της ΔΕΗ. Για ότι νεότερο θα επανέλθουμε.

 Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής Πηγή: Tsirigo FM 105,6

kithiraikanea.blogspot.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours