Οι σύμμαχοι ΗΠΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ φτάνουν στο τελευταίο σκαλοπάτι εφαρμογής οικονομικών κυρώσεων, μετά και την τελευταία εκτόξευση βαλιστικου πυραύλου απο το καθεστώ της Β.Κορέας, αυξάνει στο μέγιστο το επίπεδο απειλής

TOKYO - Οι Η.Π.Α. και η Ιαπωνία θα ζητήσουν διεθνή εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου προς τη Βόρειο Κορέα, σε απάντηση της εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία την Τρίτη, καθώς οι σύμμαχοι επιδιώκουν να διακόψουν τη ροή καυσίμων στα οπλικά συστημάτα της Πιονγιάνγκ. 
Η απαγόρευση θα προταθεί σε επείγουσα σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, κατόπιν αιτήματος της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Και οι τρεις χώρες ακολουθούν κοινή γραμμή όσον αφορά τις αυστηρότερες κυρώσεις. Σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν ότι τώρα είναι καιρός για περαιτέρω και έμπρακτη πίεση στη Βόρεια Κορέα, αντί του διαλόγου.

Η Πιονγιάνγκ "έδειξε την περιφρόνησή της για τους γείτονές της" με την προχθεσινή εκτόξευση, δήλωσε ο Τράμπ. "Οι απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες τελευταία το μόνο που κάνουν είναι να απομονώνει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας", προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι "όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνιο και ο ομόλογός του από την Νότια Κορέα Κανγκ Κούνγκ-ουα, μιλώντας τηλεφωνικώς, επιβεβαίωσαν την ανάγκη για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που θα απαιτεί σκληρότερες οικονομικές κυρώσεις.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours