Η Ουκρανία θα αποκαλέι σε νομοθετικό επίπεδο τη Ρωσία ως "επιθετικό κράτος" σε νόμο για την επανένταξη της περιοχής του Donbass, και όπως είπε η εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας Ιρίνα Λουτσένκο. "Ο ορισμός της Ρωσίας ως επιθετικό κράτος θα εισαχθεί για πρώτη φορά σε νομοθετικό επίπεδο".Η Ουκρανία απoκτά πλέον το δικαίωμα να αμυνθεί εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όπως είπε η κα Λουτσένκο, "δεν πρόκειται για πόλεμο, αλλά για αυτοάμυνα".

Το νομοσχέδιο αυτό πρόκειται να εγκριθεί το φθινόπωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει Ρώσικός τακτικός στρατός στην περιοχή του Donbass, και ακόμη και οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με τον Γκεόργκι Τουκ, Αναπληρωτή Υπουργό Υποθέσεων των Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών της Ουκρανίας, "δεν μπορούμε να αποδείξουμε νόμιμα την παρουσία του τακτικού ρωσικού στρατού στο Donbass".

Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι είναι αδύνατο να μιλήσουμε απο νομική άποψη για "κατοχή της Ρωσίας στο Donbass", επειδή δεν υπάρχουν "ρωσικές αρχές" στην περιοχή.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours