Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για να συζητήσει μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η συριακή διαμάχη.

Μεταξύ λοιπόν των πολλών θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και αυτό της παρουσίας του Ιράν στη Συρία, ένα θέμα που βρισκόταν στο προσκήνιο της ημερήσιας διάταξης του Netanyahu με τον επικεφαλής του U.N.

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν για την κατασκευή κτιριακών μονάδων τόσο στη Συρία όσο και στο Λίβανο, εγκαθιστώντας τηλεκατευθυνόμενους Ιρανικούς πυραύλους, προσθέτοντας ότι ο στόχος αυτής της κίνησης αυτής είναι ξεκάθαρα για να «εξαλειφθεί το Ισραήλ».

"Το Ιράν κατασκευάζει βάσεις στρατιωτικών οχυρώσεων για να εκπληρώσει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την εξάλειψη του Ισραήλ", δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

"Επίσης για τον σκοπό αυτό, κατασκευάζει εργοστάσια για την παραγωγή κατευθυνόμενων βλημάτων, τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο. Αυτό είναι κάτι που το Ισραήλ δεν μπορεί να το δεχτεί. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το δεχτούν και τα Ηνωμένα έθνη", δήλωσε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου εκτόξευσε πρόσφατα αρκετές απειλές, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του Ιρανικού καθεστώτος να εγκαταλείψει τη Συρία.

Ωστόσο, η Τεχεράνη κατέστησε σαφές ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν, μέχρι αυτό να ζητηθεί από την συριακή κυβέρνηση.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours