Το Ισραήλ έχει ανεβάσει τους τόνους αναφορικά με τη σύγκρουση στη γειτονική Συρία, απειλώντας να ξεκινήσει "χειρουργικά" αεροπορικά χτυπήματα με στόχο το παλάτι του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Ασσαντ, εάν η Τεχεράνη συνεχίσει να παρέμβαίνει στη συριακή κρίση.

Επιπλέον, το Ισραήλ δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να ακυρώσει τη συμφωνία αποκλιμάκωσης που καλύπτει την επαρχία Quneitra και Daraa, που είχε υπογραφεί το προηγούμενο διάστημα στην Αστάνα με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Οι προειδοποιήσεις έγιναν σε συνάντηση μεταξύ του ισραηλινού Πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου την περασμένη εβδομάδα.

Το Τελ Αβίβ φαίνεται να πιέζεται έντονα από την ταχεία πρόοδο του Συριακού Στρατού (
SAA) και των συμμάχων του στην κεντρική Συρία, κάτι που δείχνει να διασφαλίζει το μέλλον του Μπασάρ Αλ Ασσαντ στην εξουσία για το επόμενο διάστημα.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των Υψιπέδων του Γκολάν, τη ώρα που ο Συριακός στρατός και οι Ισραηλινές δυνάμεις (IDF) συγκρούστηκαν επανειλημμένα το 2017 και παραβιάζοντας τα πολεμικά αεροσκάφη εκατέρωθεν τον εναέριο χώρο του ο ενός του άλλου.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours