1 δις πλήρωσαν σε φόρους σε μια μέρα οι Έλληνες (31/7/17).
700.000 Έλληνες πλήρωσαν ΟΛΟ το πόσο του φόρου με πιστωτική κάρτα.
700.000 Έλληνες ΔΕΝ πλήρωσαν τη «δόση».
1.3000.000 Έλληνες πλήρωσαν την πρώτη δόση.

Η λογική λοιπόν λέει ότι το κράτος έκανε ταμείο… Όμως τα μαθηματικά διαφωνούν. Από τα 2.700.000 χρεωστικά ΑΦΜ στα 1.400.000 δεν πρόκειται το δημόσιο να εισπράξει ούτε σέντς τους επόμενους μήνες για φόρο εισοδήματος.

Το ότι πληρώθηκαν μαζεμένα 1 δις σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες αυτό το νούμερο απλά θα είναι άπιαστο όνειρο για το δημόσιο.

Οι 700.000 που δεν πλήρωσαν ούτε σεντς στο φόρο εισοδήματος, φυσικά δεν θα πληρώσουν ούτε σεντς στον ΕΝΦΙΑ που έρχεται προς το τέλος του μήνα.

Τα μαθηματικά λένε ότι σε αυτούς τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κηρύξει στάση πληρωμών αντιστοιχούν από τα 3,2 δις ευρώ, περίπου 1,3 δις για τον ΕΝΦΙΑ. Οπότε από το 3,2 εισπράξιμα θα είναι λιγότερα από 2 δις. Πέρυσι από τα 3,2 εισπράχθηκαν τα 2,65…

Με αυτά τα δεδομένα μπορεί και ο πιο άσχετος στα απλά μαθηματικά να καταλάβει ότι ο στόχος για είσπραξη 1 δις το μήνα από φόρους αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός, ενώ ταυτόχρονα με την επιβάρυνση 1 δις των τραπεζών και μάλιστα εν όψει ολοκλήρωσης των άτυπων στρες τέστς που ολοκληρώνονται τέλη Σεπτέμβρη, δρομολογούνται εξελίξεις άκρως ανησυχητικές…


ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!


Katoxika.gr

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours