Το παρακάτω βίντεο δείχνει την σύλληψη ενός δεκαεξάχρονο κοριτσιού που έφυγε από τη Γερμανία και εντάχθηκε στις δυνάμεις του Isis στο Ιράκ. Πολλές φωνές στην Γερμάνια μιλάνε για μία δεύτερη ευκαιρία που αξίζει να έχει η κοπέλα, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχίες για την ριζοσπαστικοποίησή πολλών Γερμανών εφήβων.
Στο βίντεο φαίνεται το κορίτσι φοβισμένο να κλαίει και να ουρλιάζει, μετά από την σύλληψη του, και δύο ιρακινοί στρατιώτες να την κρατούν από τα χέρια με το υπόλοιπο πλήθος να τον χλευάζει.

Η Linda Wenzel, που ονομάστηκε και «η νύφη του Isis» συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο, στα ερείπια της πρώην πρωτεύουσας που ισλαμικού κράτους, την Μουσούλη και τώρα κρατείται σε ιρακινή φυλακή .

Σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους είναι αντιμέτωπη ακόμα και με τη θανατική ποινή για την ένταξη της στην τρομοκρατική οργάνωση.

Το κορίτσι κατάγεται από μία μικρή πόλη της ανατολικής Γερμανίας το Pulsnitz, , κοντά στη Δρέσδη. Σε ηλικία 15 ετών ριζοσπαστικοποιηθηκε μέσω του διαδικτύου, Ταξίδεψε στο Ιράκ και παντρεύτηκε έναν τρομοκράτη του ισλαμικού χαλιφάτου.

Τώρα, όπως ισχυρίζεται η κοπέλα, επιθυμεί να επιστρέψει στη Γερμανία και να μην προσχωρήσει ποτέ ξανά σε κάποια τρομοκρατική ομάδα. Οι γερμανικές αρχές είναι σε επαφή με την κοπέλα που βρίσκεται στο Ιράκ και έχει τη στήριξη του γερμανικού προξενείου . Η γερμανική κοινή γνώμη θεωρεί ότι της αξίζει να επιστρέψει σπίτι της και να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Προς το παρόν υπάρχουν περίπου 900 Γερμανοί πολίτες που αγωνίζονται σε Ιράκ και Συρία στο πλευρό του Isis και περίπου το ένα πέμπτο από αυτούς, είναι γυναίκες.


rt.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours