Τελευταία ημέρα του πολυήμερου καύσωνα το Σάββατο 12/08. Με την εξασθένιση του μελτεμιού, οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, όπως διακρίνουμε και από τον παρακάτω πίνακα των σταθμών του meteo.gr---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πτώση θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση ανέμων από το βράδυ του Σαββάτου 12/08

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 περιμένουμε στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Αύριο Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος (Χάρτης 1).Χάρτης 1: Με λευκά βέλη αποτυπώνεται η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων το μεσημέρι Κυριακής 13/08 και με μαύρες καμπύλες η ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη θάλασσας.

Παράλληλα θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όπως δείχνουν οι παρακάτω χάρτες (Χάρτης 2 & 3).Χάρτες απόκλισης της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500μ από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 το μεσημέρι του Σαββάτου (Χάρτης 2 αριστερά) και το μεσημέρι της Κυριακής 13/08 (Χάρτης 3 δεξιά).

Στην Μακεδονία υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους. Για οποιαδήποτε αλλαγή των προγνωστικών στοιχείων, θα σας ενημερώσουμε με νέες ανακοινώσεις.

Δείτε τους ιστιοπλοϊκούς χάρτες ανέμου και κύματος: http://www.meteo.gr/meteoplus/sailingmaps.cfm

Προγνώσεις συνθηκών κολύμβησης σε 426 παραλίες: http://www.meteo.gr/meteoplus/beaches-home.cfm


meteo.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours