Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εκτελούν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στην περιοχή της Βαλτικής, προετοιμάζοντας μια επίθεση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας σύμφωνα με τον Konstantin Sivkov διευθυντή της ακαδημίας γεωπολιτικών προβλημάτων.

Μιλώντας σχετικά με την πολιτική του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας, ο Konstantin Sivkov υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλά σημάδια που να φανερώνουν ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για μια στρατιωτική επίθεση.

Όπως δήλωσε ο Sivkov το ΝΑΤΟ διεξάγει μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες στα σύνορα με την Ρωσία προετοιμάζοντας μία στρατιωτική επίθεση, υπογραμμίζοντας δε ότι πρόσφατα η συμμαχία ανάπτυξε σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Ρωσία.

"Σήμερα αναπτύσσονται τέσσερα τάγματα αποτελούμενα από 1000 άτομα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας."

"Η δύναμη πυρός κάθε μιας απ' αυτές τις μονάδες είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο χρειαζόταν στην πραγματικότητα και θεωρητικά αυτές οι μονάδες εύκολα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα στρατιωτικό σώμα 40.000 έως 50.000 προσωπικού, με επιπλέον Στρατεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες κι άλλα μέρη της Ευρώπης."

Επίσης το ΝΑΤΟ προσέλαβε ρωσόφωνους πολίτες για να συμμετέχουν στις ασκήσεις που θα διεξαχθούν στην Γερμανία.
Τον Μάρτιο δημοσιεύθηκε στο Βερολίνο ανακοίνωση με τον τίτλο :«Ρόλος για τους Ρωσόφωνους σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ».

"Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες θα έχουν τον ρόλο των πολίτων στις ζώνες των συγκρούσεων στο πεδίο των ασκήσεων."

"Αυτό θα δημιουργήσει ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο κατάρτισης για τους νατοϊκούς στρατιώτες και θα προσφέρει την βέλτιστη προετοιμασία για τις «ξένες» αποστολές."

"Είναι προφανές ότι στην άσκηση εφαρμόζονται πιθανές εχθροπραξίες εναντίων της Ρωσίας" όπως δήλωσε στο Σπούτνικ ο Leonid Slutsky, πρόεδρος της επιτροπής Διεθνούς πολιτικής της Ρωσικής Δούμας.

Τέλος ο Sivkov δήλωσε ότι άλλη μια ένδειξη που υποδεικνύει τις προετοιμασίες του ΝΑΤΟ για μια ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Ρωσίας είναι η σχεδιαζόμενη αύξηση πολεμικών υλικών και τεχνικών δυνατοτήτων του εβδόμου στόλου των ΗΠΑ στον Ειρηνικό ωκεανό .

«Προφανώς τα νατοϊκά πλοία στην περιοχή προετοιμάζονται για μία επίθεση. Αυτή η επίθεση θα μπορούσε να είναι εναντίον της Ρωσίας

Οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας τα τελευταία χρόνια έχουν καταστεί πολύπλοκες, καθώς το ΝΑΤΟ έχει μια αειφόρο πορεία, επεκτείνοντας τα μέλη που συμμετέχουν σε αυτο και εμπλέκοντας και κράτη της ανατολικής Ευρώπης, από το 2014 και μετά.

Το ΝΑΤΟ δικαιολόγησε την επέκταση του προς την Ανατολή, ως απάντηση στην εικαζόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση του 2014.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2016 ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας έχει αυξηθεί τρεις φορές τα τελευταία 10 χρόνια και οχτώ φορές κατά μήκος των δυτικών συνόρων της χώρας
Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αμερικανικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα στις ενέργειες του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων της, προκειμένου όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος να διατηρήσει την στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Ο κ.Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τους γείτονες της και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ ανατολικά, ότι οι χώρες καλύτερα θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη συμφωνιών για την ασφάλεια και την αμοιβαία συνεργασία μεταξύ τους, εάν αισθάνονται απειλή.

Εντωμεταξύ το ΝΑΤΟ διεξάγει την άσκηση Tobruq Legacy 2017 στην Λιθουανία με τη συμμετοχή 500 ατόμων προσωπικού και 30 συστημάτων αεροπορικής άμυνας από διάφορα κράτη μέλη της συμμαχίας.
Συγκεκριμένα, η Αμερική έστειλε τα συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot στην Λιθουανία η οποία και είναι η πρώτη εγκατάσταση αντιαεροπορικού συστήματος Patriot στην περιοχή της Βαλτικής.

Με το πέρας της άσκησης το σύστημα αυτό θα επιστρέψει στην Αμερική. inserbia.info
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours