Η Λευκή βίβλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η πρόσφατη έκδοση της Λευκής βίβλου της Ευρωπαϊκής ένωσης παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2017 και αποτελείται από 5 προτάσεις- σενάρια για την επόμενη μέρα της Ενωμένης Ευρώπης και της ΟΝΕ.

Μέσα εκεί εμπεριέχονται γενικές εκτιμήσεις της πορείας της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια, κατευθυντήριες γραμμές και πρωτοβουλίες που παρουσιάζονται σε όλα τα κράτη που ανήκουν στην ένωση τα οποία θα πρέπει να αφομοιώσουν ώστε να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις της εποχής μας (κρίση, τρομοκρατία, εξωτερικά σύνορα και κίνδυνοι κτλ.).

Ο σκοπός μιας “λευκής βίβλου” είναι να βοηθήσει ώστε να ξεκινήσει μια συζήτηση με το κοινό, τους ενδιαφερόμενους, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο προκειμένου να καταστήσει εύκολη την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης στα θέματα που θα τεθούν σε συζήτηση.

Η λευκή βίβλος, που δεν είναι μόνο λευκή, αλλά βγαίνει και σε άλλα χρώματα πράσινη, μαύρη, κόκκινη (Ελλάδα Γερμανία και Πορτογαλία έχουν υιοθετήσει τη λευκή) είναι οι "ράγες" πάνω στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί το τρένο που λέγεται Ευρώπη έως το 2025.

Δηλαδή υπάρχει ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στην συνεργασία μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ένωσης, που θα επιτευχθεί μεσώ λήψης μέτρων σε τρεις βασικούς τομείς:

1.Στην ολοκλήρωση της πραγματικής χρηματοοικονομικής ένωσης
Δηλαδή με λίγα λόγια εδώ περιγράφονται τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από τώρα έως το 2025, ώστε να προχωρήσει η Τραπεζική Ένωση και η ένωση κεφαλαιαγορών που είναι υψίστης σημασίας για την πρόοδο και την καινοτομία στη χρηματοδότηση  της πραγματικής οικονομίας που θα φέρει την ανάπτυξη.

2.Επίτευξη μιας πιο ολοκληρωμένης Οικονομικής και Δημοσιονομικής Ένωσης

Παρουσιάζονται σκέψεις και προτάσεις για την βελτίωση της δυνατότητας μακροοικονομικής σταθεροποίησης στην ζώνη του ευρώ και τη δημιουργία μέσω λήψης μέτρων ανθεκτικότερων οικονομικών και κοινωνικών δομών.

3.Εδραίωση της δημοκρατικής λογοδοσίας και ενίσχυση των θεσμών της ζώνης του ευρώ

Με λίγα λόγια πάλι εδώ περιγράφεται η ανάγκη λήψεις περισσότερων αρμοδιοτήτων και αποφάσεων για θέματα της ζώνης του ευρώ από τα κράτη μέλη, μέσα όμως από ένα κοινό νομικό πλαίσιο. Επίσης σαν στόχος αναφέρεται και η ενοποίηση εκπροσώπησης της ζώνης του
 ευρώ, όπως και τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ανάλογο του ΔΝΤ.


....
Όροι δύσκολοι εκφράσεις, προτάσεις που συνθέτουν τους στόχους και τις επιδιώξεις μιας Ευρώπης, που ο μέσος Ευρωπαίος αδυνατεί να κατανοήσει ,αφού το πρόγραμμα της καθημερινότητας  του δεν του επιτρέπει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να έχει παραχωρήσει την εξουσία σε αυτούς για να παίρνουν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του.

Είναι όντος δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι κρύβεται πίσω από αυτές τις διανθισμένες προτάσεις και μελλοντικά σενάρια που παρουσιάζονται στην Λευκή Βίβλο(Ατζέντα) της Ευρώπης( Λευκή Αντζέντα διακυβέρνησης).

Παρουσιάζονται με τέτοιον τρόπο, που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν πραγματικά να ενδιαφέρονται οι συντάκτες της «Βίβλου» , για την ευημερία και την ασφάλεια της Ευρώπης και για κάποιον που δεν έχει ισχυρή συνειδησιακή άμυνα, εύκολα παρασύρεται στα think tank της Λευκής αυτής ατζέντας.


Πάμε βήμα βήμα να γνωρίσουμε την Λευκή ατζέντα της Ευρώπης και να δείς και μόνος σου που θέλουν να μας οδηγήσουν μέχρι, όπως οι ίδιοι λένε, το 2025.( Οι αστροναύτες πρέπει και αυτόι να φτάσουν το αργότερο έως το 2025 στον «κόκκινο πλανήτη» Σ.Χόκινγκ.)

Ότι αναφέρω πιο κάτω είναι δικό τους, το έχουν πει οι ίδιοι...


Τα λόγια τους ίσως σε μερικούς μοιάζουν όπως τα ανθισμένα λουλούδια, στην πραγματικότητα όμως είναι γεμάτα αγκάθια για τον μέλλον μας ως χώρα αλλά και γενικότερα σαν κράτη μέσα σε αυτήν την ένωση.

Το κείμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω  είναι το επίσημο αρχείο pdf της Ε.Ε, με την ονομασία «Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρώπης-Προβληματισμοί και σενάρια για την ΕΕ των 27 έως το 2025 ».

Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις την σημασία αλλά και τον συμβολικό χαρακτήρα του κειμένου, που δεν ξέρουμε ποιος πραγματικά το εμπνεύστηκε και το σύνταξε.

Ένα είναι σίγουρο ότι η θυσία αθώων μέσω της τρομοκρατίας και άλλων τεχνικών αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής, θα οδηγήσει την κοινή γνώμη προς τις κατευθύνσεις που προτείνει η Λευκή Βίβλος.


Η Λευκή βίβλος για όποιον θέλει να τη διαβάσει παρουσιάζεται εδω:

ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Προβληματισμοί και σενάρια για την ΕΕ των 27 έως το 2025.

Παρακάτω έχω επιλέξει και παραθέτω τα κυριότερα σημεία της Λευκής "ατζέντας", αυτα που δείχνουν τι πραγματικά πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που αποδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία που επισυνάπτω ότι δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών που μας διαφημίζουν εκεί στις Βρυξέλλες.

Πάμε να δούμε βήμα βήμα τα στοιχεία αυτά και να αναλύσουμε μαζί τις προθέσεις της ΕΕ.

Κατ' αρχάς πάνω δεξιά η έκθεση αυτή γράφει: Τοποθεσία και ημερομηνία δημοσίευσης της Βίβλου και από κάτω "2025 final."

"Βρυξέλλες, 1.3.2017
COM(2017) 2025 final"


Ακριβώς κάτω από την ημερομηνία αναγράφει "2025 final" και πιθανός έχει δύο ερμηνείες.
Η μία είναι ότι, η λέξη final αναφέρεται στο τελικό κείμενο που δημοσιεύεται στην διεθνή κοινότητα και από την άλλη να υπαινίσσεται ότι, ένα από τα παρακάτω σενάρια θα πρέπει να έχουν καταληκτική ημερομηνία το 2025. 
Δηλαδή ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί-επιβληθεί.

Πιθανώς να είναι ένα "deadline", μια αντίστροφη μέτρηση για την επιλογή και εφαρμογή του κατάλληλου σεναρίου που θα εφαρμοστεί συνολικά και στα 27 κράτη μέλη, ώστε όλα τα κράτη να εναρμονιστούν με τους κανόνες και τις μεταρρυθμίσεις που θα δούμε πιο κάτω.
Ξεκινάμε..

«Πριν από εξήντα χρόνια τα ιδρυτικά μέλη της ΕΕ, εμπνευσμένα από το όνειρο αυτό ενός ειρηνικού, κοινού μέλλοντος, ξεκίνησαν ένα μοναδικό και φιλόδοξο ταξίδι ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Συμφώνησαν να επιλύουν τις διαφορές τους γύρω από ένα τραπέζι και όχι πια στο πεδίο της μάχης. Αντικατέστησαν τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων με τη δύναμη του νόμου.»

Όπως βλέπουμε η ισότητα που αναφέρει ο Ευρωπαίος συντάκτης δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά η ισότητα επιβάλλεται μέσω τω νόμων που ψηφίζονται στο ευρωκοινοβούλιο και πρέπει οι κυβερνήσεις των 27 κρατών να την υιοθετήσουν. 

Εκεί λοιπόν στις Βρυξέλλες μάχονται όπως μας λένε, αυτή η ισότητα να εφαρμοστεί σε κάθε κράτος και να γίνει αποδεκτή από κάθε ευρωπαίο πολίτη.

Για ποια ισότητα όμως μιλάμε;

Για την ισότητα που θα πρέπει κάθε κοινωνία να αποδεχτεί όπως αυτή των Ρομά, των ομοφυλοφίλων, των εργαζομένων, της γυναίκας, της οικογένειας, της υιοθεσίας από ετερόφυλα ζευγάρια, των μεταναστών και τόσα άλλα που οι καταπατητές της ανθρώπινης φύσης και αξίας μάχονται να θεσπίσουν.

Όμως εδώ είναι η μεγαλύτερη παγίδα που μας έχουν στήσει.


Και μέσα σε αυτήν την παγίδα, έχουν συμπεριλάβει όλες τις υποτιθέμενες αδύναμες και αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες του σύγχρονου πολιτισμού.

Και λέω υποτιθέμενες, διότι δεν χρειάζεται να έχουν προστάτη και φύλακα τους ευρωπαϊκούς λύκους.
Δεν είναι αδύναμες οι ομάδες αυτές και ο κάθε άνθρωπός είναι μοναδικός, ιδιαίτερος και ξεχωριστός και τα ελαττώματα του καθενός από εμάς είναι και αυτά στοιχεία της μοναδικότητας μας, που δίχως αυτά δεν θα μπορούσαμε να αναγνωρίζουμε τα χαρίσματα της ανθρώπινης φύσης.

Εκεί λοιπόν έρχονται οι εκφραστές της ισότητας και των δικαιωμάτων των ανθρώπων και μεταποιούν αυτά τα ελαττώματα σε χαρίσματα, που μάλιστα θα πρέπει ο κάθε ένας να νιώθει και υπερήφανος που τα έχει.

Όταν μάχεσαι να επιβάλεις την ισότητα δείχνει ότι εσύ πρώτος πιστεύεις στην διαφορετικότητα και μέσα στο κοστούμι σου και το ακριβό σου το αμάξι νιώθεις περισσότερα την ανωτερότητα παρά ισότητα, συγκριτικά με τις καταπιεστικές ομάδες που υποκρινόμενος υπερασπίζεσαι.

Η διαφορετικότητα είναι δώρο στον άνθρωπο, είναι το αλάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και αν όλα ήταν ισότιμα και ίδια θα ζούσαμε σε μια γκρι μονότονη και βαρετή φύση.
Σε μια κοινωνία δίχως ποικιλία χρωμάτων, συμπεριφορών, προσώπων, τοπίων, φυλών, κρατών, γλωσσών,επιλογών κτλ.

Πάτε να καταστρέψετε την μαγεία της διαφορετικότητας με τον ισοπεδοτισμό της ισότητας.

Γιατί;
Εδώ είναι όλη η ουσία..

Η ισότητα επιβάλλεται με σκοπό την διαστροφή της ανθρώπινης φύσης και μετά της κοινωνίας, εφαρμόζοντας κοινοτικούς  κανόνες και ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ηθικό μεσαίωνα. 


Έχουν καταφέρει και μας παρουσιάσουν μεσαιωνικές συνήθειες , σαν απαραίτητα συστατικά της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Αφού καταφέρουν -ήδη το έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό- να περάσουν κάτι τέτοιο στην συνείδηση του κόσμου-της μάζας-της κοινωνίας, έπειτα έρχονται και μας λένε το εξής: 


Όλοι θα είμαστε το ίδιο δούλοι του συστήματος... είτε είσαι gay, είτε straight, είτε μητέρα ή πατέρας, είτε διάσημος είτε ζητιάνος, είτε πλούσιος ή φτωχός, δεν έχει καμία διαφορά και όλοι θα είμαστε υποψήφιοι υποτακτικοί του εκάστοτε συστήματος, με τη μορφή που κάθε φορά παίρνει και δηλώνουμε άπαντες υποψήφιοι συμμετέχοντες αυτού του συστήματος διακυβέρνησης που θέλουν έχουν εφαρμόσουν μέχρι το 2025.

Γιατί όντως το σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης δεν θα κάνει διακρίσεις στις κοινωνικές ομάδες, ούτε θα διαχωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις αφού θα λειτουργεί όπως μας λένε απρόσωπα, μη υπολογίζοντας την ανθρώπινη ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα, αλλά θα ελέγχει το κύκλωμα της κάρτας που θα μας χορηγήσουν.
"Η Ένωση συχνά οικοδομείται μέσα σε κρίσεις και «στραβοπατήματα» του πολιτισμού μας."

Μετά από κάθε πόλεμο ξεφυτρώνει και μια ένωση που θα προασπίσει υποτίθεται τους πολίτες της από την επανάληψη ενός καταστροφικού πολέμου ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των κρατών μελών. Αυτό έγινε μετά τη λήξη του πρώτου και δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.

Αυτό πάει να γίνει και τώρα.


Όμως οι ίδιοι που προκάλεσαν και προκαλούν ακόμη τους πολέμους και την θυσία τόσον ανθρώπων, οι ίδιοι έρχονται μετά με τους μπροστινούς τους, τις μαριονέτες τους, τις ατζέντες τους, τις βίβλους τις λευκές ή τις μαύρες και μιλάνε για ειρήνη, τερματισμό των πολέμων και για ενώσεις που μέσα απο αυτές θα διασφαλίζονται όλα αυτά.

Κάθε ένωση όμως, όπως βλέπουμε συχνά (π.χ. ο ΟΗΕ), όχι μόνο δεν αποτρέπει τον πόλεμο αλλά τον επιδιώκει και τον προκαλεί, όπως είδαμε στην Σερβία, στο Βιετνάμ, πρόσφατα στη Συρία, Λιβύη κι πολλά άλλα παραδείγματά.

«Διαθέτει πραγματική διπλωματική ισχύ και συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου και περισσότερο βιώσιμου κόσμου, όπως αποδεικνύουν, για παράδειγμα, η ιστορική συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και ο ηγετικός ρόλος που διαδραμάτισε η ΕΕ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και στην έγκριση, από τα Ηνωμένα Έθνη, των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για το 2030. Την επιρροή μας αυτή επαυξάνουν η στενή συνεργασία μας με το ΝΑΤΟ και ο ενεργός μας ρόλος στο Συμβούλιο της Ευρώπης.»

Κανονικά δεν θέλει σχολιασμό κάτι τέτοιο και μόνο όσοι σκόπιμα εθελοτυφλούν δεν βλέπουν την υποκρισία των Ευρωπαίων ηγετών.

Εδώ και εδω είναι τα emails της κ.Χίλαρι Κλίντον που αποκαλύπτουν τ
ον λόγο πίεσης συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, που μεταξύ των άλλων αιτίων που στοχοποιείται το Ιράν, είναι ότι θα έσπαγε το πυρηνικό μονοπώλιο του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή. Οπότε εξ ονόματος ποιανού εργάζεται η ΕΕ; Μήπως για το Ισραήλ και όχι για την ευρωπαϊκή Ειρήνη και Ασφάλεια; 

Όσο για το κλίμα, κάποιοι φωνάζουν δημόσια για απάτη της κλιματικής αλλαγής, άλλοι πάλι μιλάνε για υπερθέρμανση, αλλαγή του κλίματος, θα πλημμυρίσουμε και χίλια δυο άλλα. Δεν ξέρω ποιανού το μέρος να πάρω, αλλά το σύστημα που μιλαέι για κλιματική αλλαγή δεν το εμπιστεύομαι και εφόσον μπορείτε επίσημα να αλλάζετε τον καιρό μέσω των συστημάτων και της τεχνολογίας, γιατί να μην τον κάνετε εσείς οι ίδιοι; 

Θα μου πείς τώρα γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο..


Για τον ίδιο λόγο ή λόγους που έφτιαξαν το ISIS, για τον ίδιο λόγο που χρηματοδότησαν την τρομοκρατία, για τον ίδιο λόγο που εξόντωσαν τον Σαντάμ, για τον ίδιο λόγο που πάνε να καταργήσουν τα μετρητά, για τον ίδιο λόγο που ονειρεύονται μια νέα παγκόσμια διακυβέρνηση και τοσα άλλα...Με τον όρο περιβαλλοντικοί φόροι ή πράσινοι φόροι νοούνται φόροι και τέλη που επιβαρύνουν άμεσα ή έμμεσα προϊόντα που συνδέονται με επιβαρυντικές για το περιβάλλον δραστηριότητες.

Δηλαδή παλιότερα είχαμε την τρύπα του όζοντος, τώρα έχουμε την κλιματική αλλαγή και μας λένε ότι για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να φορολογήσουμε την ενέργεια, τις μεταφορές, τη ρύπανση(πλαστικά, λιγνίτης, φυτοφάρμακα, λιπάσματα) και φυσικούς πόρους (νερό, λατομεία, δόμηση).
Μας λένε επίσης «το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αληθινό και εμείς οι άνθρωποι είμαστε οι πιθανότεροι ένοχοι.» 


Αληθινό ναι, αλλα οι πιθανότεροι ένοχοι είστε εσείς εκεί ψηλά στην πυραμίδα της εξουσίας, που χρησιμοποιείτε την τεχνολογία για να προκαλέσετε την μεταστροφή του κλίματος προς όφελος της συμμορίας που υπηρετείτε.
Και από την άλλη υπάρχουν και οι κολλητοί σας, τα επιχειρηματικά λόμπι, που έχουν στην κατοχή τους τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα 24 ώρες το 24ωρο και δρούν ανενόχλητοι την ώρα εσείς σφυρίζετε αδιάφορα.


Δεν θέλετε να σώσετε το περιβάλλον γιατί τα αφεντικά σας Ευρωπαίοι ηγεμόνες, μισούν το περιβάλλον, τη φύση  και την αρμονία της.
Απλά θέλετε να δείξετε ότι η ύπαρξη του ανθρώπου είναι το πρόβλημα και αυτός θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Athan 8/7/2017 6.00 p.m
Δηλαδή θα φορολογηθεί το 90% για αυτά που κάνει το 10% για να πλουτίσει;

Όχι..!!Συνεχίζεται...Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours