Το ρωσικό υπουργείο ενέργειας βλέπει οτι στο μέλλον υπάρχουν πιθανότητες αύξησης των τιμών του πετρελαίου. Προς το παρόν διατηρείται η πρόβλεψη των 50 – 60 $ ανά βαρέλι για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως δήλωσε ο υπουργός ενέργειας Αλέξανδρος Νόβακ σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
"Η πρόβλεψη μου ήταν ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να είναι μεταξύ 50$ και 60$ το βαρέλι."

Το τρίτο τρίμηνο του έτους πάντα είναι ξεχωριστό επειδή η ζήτηση αυξάνεται. Το επίπεδο των τιμών αντικατοπτρίζει επαρκώς την πραγματική εικόνα στην αγορά, αλλά υπάρχει η πιθανότητα αύξησης των τιμών του πετρελαίου το δεύτερο 6μηνο. 
Η μέση τιμή του πετρελαίου Urals ήταν στα 45,60$ ανά βαρέλι. Τον Απρίλιο η τιμή του Brent έφτασε περίπου στα 56 $ ανά βαρέλι.

Συμφωνία περικοπής της παραγωγής πετρελαίου.

Η πλήρης συμμόρφωση με την συμφωνία περικοπής της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των κρατών μελών του ΟΠΕΚ και των υπολοίπων χωρών εκτός της οργάνωσης, θα καταστήσει δυνατή την απόσυρση από την αγορά 200.000 Βαρελιών ημερησίως, ανέφερε ο κύριος Νόβακ.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 200.000 βαρέλια, θα πρέπει να μειωθούν σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα παραγωγής.

Ο κύριος Νόβακ δήλωσε επίσης ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, το επίπεδο συμμόρφωσης των χωρών με τη συμφωνία ήταν περίπου 98%.»

Νωρίτερα ο κύριος Νόβακ σημείωσε ότι η επιτροπή παρακολούθησης του οργανισμού επιμένει στην πλήρης συμμόρφωση με την συμφωνία 100% περικοπής της παραγωγής πετρελαίου από όλες τις χώρες του ΟΠΕΚ αλλά και τους παραγωγούς πετρελαίου εκτός του ΟΠΕΚ.

tass.com

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours