Παζαρέψετέ με τον εαυτό σου... Και βρες το πιθανό όριο των βαθμών της "κλίμακας Ρίχτερ" που είναι ικανό να σε κάνει να αλλάξεις στρατόπεδο και από το Ναι να μεταπηδήσεις στο Οχι. 
Στα πόσα "Ρίχτερ" θα πεις όχι στην ψηφιακή διακυβέρνηση και στον απόλυτο ηλεκτρονικό έλεγχο που σταδιακά εφαρμόζεται στην χώρα μας;
Να αρνηθείς δηλαδή την νέα εποχή στις συναλλαγές  και στα εισιτήρια των ΜΜΜ.

Πες μου κάτι...

Γιατί υποχρεούνται άπαντες να έχουν Pos ;

Αναρωτήσου, εάν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος, θα υποχρέωναν ποτέ του Έλληνες επιχειρηματίες να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα αυτά;

Και δες και λίγο παραπέρα, αφού άπαντες σταδιακά θα έχουν τα έξυπνα μηχανήματα, μήπως αντικατασταθεί ο τρόπος συναλλαγής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

Πέρα απο τους σκοπούς που έχουν, που δεν είναι καθαροί, δες το και μόνος σου, λογικά, ποιος ο λόγος σε μερικούς μήνες από σήμερα να χρησιμοποιούμε το χρήμα, τα μετρητά, αφού θα υπάρχουν σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση, οι άρτιες υποδομές των ηλεκτρικών συναλλαγών με τις οποίες θα εξυπηρετούμαστε;
Που ακριβώς θα χρειάζεται το μετρητό;

Είναι μαθηματικά βέβαιο, με την πορεία που έχουμε πάρει και τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις στο ζήτημα αυτό, ότι το επόμενο διάστημα θα κινούνται τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα δίνονται μπόνους, δώρα, φορο-ελαφρύνσεις και πάσης φύσεως κίνητρα ώστε όλοι να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι συναλλαγής.

Θα μου πεις γιατί είναι κακό και ότι ίσα ίσα είναι ευκολία και μας εξυπηρετεί.

Θα σου πω ναι, μαζί σου και εξυπηρετικό σύστημα είναι και θα μας διευκολύνει στην καθημερινότητα μας.

Όμως δε σε προβληματίζει η πολύ ευκολία;

Θα στο πω με ένα πρόχειρο παράδειγμα... όταν πας τις πρώτες ημέρες σε μια νέα δουλεία που σου αρέσει, όλα σου φαίνονται τέλεια και πιθανώς να αγνοείς τα αρνητικά που μπορεί να έχει, αφού θα σε έχει συνεπάρει η ιδέα ότι εργάζεσαι εκεί που ονειρευόσουν απο μικρός. Στην πορεία όμως είναι πολύ πιθανό να βλέπεις πως τα πράγματα αλλάζουν, δυσκολεύουν, ζορίζουν και δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο εσυ νόμιζες στην αρχή ή όσο στα παρουσίαζαν κάποιοι.

Κάπως έτσι πρέπει να σε προβληματίσει και η ευκολία των "έξυπνων" συναλλαγών.

Διότι οφείλεις πλέον, μετά από τόσα που έχουν δει τα μάτια σου, να είσαι κάπως υποψιασμένος και να προσέξεις ποιοι είναι πίσω από αυτή την γενναιόδωρη προσφορά που γίνετε σε όλους μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, εκτός βέβαια και αν πιστεύεις ότι τυχαία έσμιξε η εξέλιξη της τεχνολογίας με την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης.

Το σύστημα αυτό δεν αμφιβάλλω ότι θα έλυνε πολλά ζητήματα όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κ.α. όπως έλεγε ο κ. Βαρουφάκης και οραματιζόταν ο κ.Παπανδρέου, αλλά πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι, ότι αυτοί δεν θα το φέρνουν σαν μια λύση στο πρόβλημα, που στην ουσία θα είναι μεγαλύτερο πρόβλημα; 

Η μάλλον, το φέρνουν σαν τη λύση τους σε ένα προβληματικό περιβάλλον, που είναι οικονομικά και πολιτικά απαξιωμένο, με πολίτες, άλλους εξαθλιωμένους και άλλους παγιδευμένους-γαντζωμένους από τα πλήκτρα των ΑΤΜ.

Έτσι είμαστε όλοι…αυτή είναι η πραγματικότητα και εγώ που τα γράφω αυτά εξαρτημένος είμαι από τα κέφια ενός έξυπνου σιδερένιου κουτιού.

Όμως, άλλο να ξέρεις ότι είσαι φυλακισμένος και ψάχνεις πότε θα σου δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να αποδράσεις και άλλο να αγνοείς τα δεσμά σου, το ότι είσαι φυλακισμένος και να έχεις άγνοια της αρχής που σε περιορίζει και κοιτάζει να σε ελέχξει πλήρως.

Οι λύσεις που μας δίνουν, έχουν σκοπό να μας δέσουν ακόμα περισσότερο με όλα αυτά που η τεχνολογία τους μας προσφέρει και μετά, μπροστά στην απειλή να τα χάσουμε όλα, να αναλάβουν τα ηνία της εξουσίας μέσω των αριθμών.

Αυτές οι λύσεις τους , θα λέμε και θα ξαναλέμε, είναι κόντρα στην ανθρώπινη ύπαρξη, εξέλιξη και αξιοπρέπεια.

Πραγματικά με εντυπωσιάζει πως μπορούν μερικοί, ακόμη και τώρα, να μην αναγνωρίζουν τον ρόλο των Βρυξελλών, των εταίρων, των τεχνικών κλιμακίων και πάσης φύσεως αρπακτικών που μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα, λες και είναι στην αυλή της βίλας τους.

Ναι να δεχτώ ότι δε σου κάθονται τα περί σφραγίσματος, 666, Αντίχριστου και ότι άλλο έχει ειπωθεί δυο χιλιάδες χρόνια πριν, πραγματικά το δέχομαι και ο κάθε ένας είναι δύσκολο να ξεπεράσει τα συνειδησιακά όρια του, αλλά δεν γίνετε να μην βλέπουμε το προφανές, αυτό που γίνετε τώρα μπροστά μας και όχι δυο χιλιάδες χρόνια πριν.

Όλοι αυτοί που έχουν διαλύσει κράτη, που τους βλέπουμε στις οθόνες μας καλοντυμένους να συσκέπτονται για τις τύχες μας μέσα σε κλειστές και ανοιχτές αίθουσες, απολαμβάνοντας παχυλούς μισθούς και την ασυλία του συστήματος, 
υπεύθυνοι για χιλιάδες θανάτους ένοπλων και αμάχων(όλοι άνθρωποι είναι) σπέρνοντας διχόνοιες και πολεμικές συρράξεις, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις, επιβάλλοντας κυρώσεις και λιτότητες, ανάλογα με το συμφέρον τους και τις ατζέντες που υπηρετούν, είναι οι ίδιοι που μέσω των εξαντλητικών μνημονίων μας οδηγούν σε μια κοινωνία άχρωμη, απρόσωπη και αχρήματη, με το κράτος ή τις ελληνικές περιφέρειες (όπως οραματίζονταν και τα αφεντικά του φυγόδικου κ.Σωρρα) να είναι ο μεγάλος αδελφός που θα ελέγχει όλους όσους συμμετέχουν στο ψηφιακό αυτό μόρφωμα διακυβέρνησης και τον απλό πολίτη να εξαρτάται από μερικά νούμερα, ο ίδιος να είναι μερικά ψηφία και να αντιμετωπίζεται σαν ένας αριθμός, απρόσωπα και με βάση τους νόμους και τους κανόνες που θα επιβάλλονται από μια αόρατη αρχή, με έδρα ένα τεράστιο δωμάτιο με υπολογιστές.

Ήδη νομίζω μια ιδέα την έχουμε πάρει, όταν αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται μέτρα, στην πλειονότητα τους κομμένα και ραμμένα από έξω, από τεχνικά κλιμάκια και πιστωτές που ουδέποτε θα τους συναντήσουμε ποτέ από κοντά και καμία διαμαρτυρία, καμία μαζική διαδήλωση και απεργία δεν θα είναι είναι αρκετή ώστε στη νέα αυτή κατάσταση, αφού πλέον κουμάντο θα κάνει αυστηρά η απρόσωπη τεχνολογία.(Άλλη μια γεύση έχουμε πάρει και θα πάρουμε με τις κατασχέσεις μισθών και κατοικιών μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.)

Φυσικά, μπορεί η επιλογή του καθενός να είναι μια προσωπική εκτίμηση των εξελίξεων και κατά πόσο νιώθει ότι τα παραπάνω είναι επικίνδυνα για τον ίδιο και την οικογένεια του ή ακίνδυνα, οπότε και θα δηλώσει συμμετοχή, αλλά θα πρέπει να έχει εις γνώσιν του ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθεί να επιλέξει θα είναι δύσκολες, δίχως καθαρό μυαλό και με την κρίση να βαθαίνει και τις σειρήνες να ηχούν γλυκά και δυνατά στα αυτιά του.

Οι παλμοί των εξελίξεων θα φωνάζουν σε όλους μας ότι, κάτοικοι της Ελλάδος δεν μπορείτε πλέον να ζήσετε δίχως να εισέλθετε στη νέα διακυβέρνηση, στη νέα αυτή κατάσταση , ότι φοροδιαφεύγετε και μια ζωή θα είστε κάτω από τον ζυγό των μνημονίων, τα παιδιά σας θα πεινάνε, δεν θα έχετε πρόσβαση σε φάρμακα, νοσοκομεία, υπηρεσίες, μεταφορές κ.α. που όποιος δε συμμορφωθεί με τα νέα αυτά δεδομένα απλά θα είναι αποκλεισμένος από τον «πολιτισμό», δίχως πρόσβαση σε αυτόν και στις υπηρεσίες του.

Για αυτό είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο ότι όλα δείχνουν ότι σύντομα θα κληθούμε να επιλέξουμε... "το χρήμα ή το κάστανο"

Αυτοί που θα επιλέξουν το «κάστανο», θα είναι αυτοί που θα έχουν καταλάβει πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η νέα μορφή διακυβέρνησης που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν και τον λόγο που δεν θα πρέπει να την αποδεχτούν, οπότε συνειδητά δε θα συμμετέχουν. Δεν θα πάρουν την κάρτα του πολίτη ή οποιαδήποτε άλλη πανέξυπνη κάρτα που θα μας ταυτίζει με τους αριθμούς τους.

Αυτοί που θα πάρουν την κάρτα, εγώ, εσύ, ο οποιοσδήποτε, η αποδοχή της θα προδίδει τον βαθμό εξάρτησής μας από το σύστημα και τις παροχές του. 


Εξαρτημένοι και εξαρτήματα αυτής της εποχής, θα αδυνατούμε να φανταστούμε πώς θα είναι να ζούμε δίχως τη σύγχρονή τεχνολογία και τις ανέσεις της, οπότε εγκλωβισμένοι σε αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες , θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε κάθε εξουσία, κάθε ελευθερία, κάθε αξία και ιδανικό στο πολιτικό-οικονομικό σύστημα με την ψηφιακή απρόσωπη όψη ,προκειμένου να μην χάσουμε αυτές τις διευκολύνσεις και παροχές.

Για το τέλος καταθέτω μια εκτίμηση, που όμως δεν είναι προσωπική.

Εάν φτάσουμε(ποτέ δεν ξέρεις) στο σημείο να επιλέξουμε ανάμεσα στην κάρτα ή στην ελευθερία, να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα επιλέξουμε και να εξετάσουμε τα πλην και τα συν της προσφοράς αλλα και της ποιότητας ζωής που προτιμάμε.

Για να τα εξετάσουμε σε βάθος, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα θετικά ή τα αρνητικά της αποφάσεώς μας.

Αν τα παραπάνω τα δέχεσαι ή ήδη τα γνωρίζεις, τότε θα πρέπει και να γνωρίζεις ότι ακόμα και να προλάβουν να μας σερβίρουν τη νέα μορφή αχρήματων συναλλαγών ή την κάρτα του Πολίτη και  φτάσουμε στον καιρό της επιλογής, η επιλογή μας θα είναι ένα απλο τεστ, που μέσα από αυτό, ο καθένας μας θα δείξει τις πραγματικές του προθέσεις...

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι δεν θα εφαρμοστεί κατ’ ουσίαν η ψηφιοποίηση της ζωής μας, αλλά θα επιτραπεί ως ένα βαθμό, μέχρι ενός σημείου...και λίγο μετά κάτι θα το σταματήσει απότομα.

Όσοι λοιπόν επιλέξουν το "κάστανο" θα είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν και με αυτό, όσοι επιλέξουν το χρήμα δεν θα είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν δίχως αυτό.

Μέσα στην ατελειότητά μου αναφέρω τα πιο πάνω και ελπίζω να μην χρειαστεί να μπούμε σε τέτοια διλήμματα και περιπέτειες, όμως οι καιροί όπως και εσύ το βλέπεις νομίζω ξεκάθαρα, είναι κουτοπόνηροι..


Κάθε ταρακούνημα μας προ-ειδοποιεί ή αν θες μας βοηθάει στην επιλογή μας. 


Athan. 27.7.2017 
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours