Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να δοθεί μάχη για να πάρουν οι Παλαιστίνιοι τον έλεγχο στο τζάμι Αλ Άκσα και να καταπολεμήσουν την ρατσιστική ισραηλινή εμπλοκή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της Παλαιστινιακής αρχής Φατάχ, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την Ιερουσαλήμ και δεν θα σταματήσει μέχρι την οριστική νίκη των παλαιστινίων και την απελευθέρωση των ιερών τοποθεσιών από την ισραηλινή κατοχή.

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες στρέφονται γύρω από την εισαγωγή ανιχνευτών μετάλλων από την πλευρά του Ισραήλ στις εισόδους στο όρος του Ναού.

Η Παλαιστινιακή Αρχή Φατάχ, επικρότησε τις ενέργειες των διαδηλωτών εναντίων του Ισραήλ, καθώς και τις προσπάθειες για την προστασία του τζαμιού Αλ Άκσα και τον αγώνα κατά των ισραηλινών σχεδίων στην περιοχή, θυσιάζοντας ταυτόχρονα ψυχή και αίμα.

Η εγκατάσταση ανιχνευτών μετάλλων από την πλευρά του Ισραήλ, στις εισόδους του όρος
  του Ναού, χαρακτηρίστηκε ως μία κίνηση ρατσιστική με σκοπό να ελέγξει το Ισραήλ την περιοχή.

Η Παλαιστινιακή αρχή υποστήριξε ότι, η μόνη αποδεκτή λύση θα ήταν η απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων. Ο Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παγώσει όλες τις επαφές με το Ισραήλ μέχρις ότου οι ισραηλινές αρχές να δεσμευτούν να ακυρώσουν όλα τα μέτρα που πήραν εναντίον του παλαιστινιακού λαού και ειδικότερα τα μέτρα που έχουν εφαρμόσει στην Ιερουσαλήμ και στο τζάμι Αλ Άκσα.

 Τα μέτρα που έλαβε το Ισραήλ οδηγούν σε μία θρησκευτική αντιπαράθεση αποφεύγοντας την διπλωματική διαδικασία. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι έχει επικοινωνήσει με αρχηγούς κρατών από την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία και το Μαρόκο επιδιώκοντας την παρέμβαση τους στις συγκρούσεις στο όρος του Ναού.

Μετά και τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών πολιτών, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν τον ιερό χώρο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ για δύο ημέρες και εγκατέστησαν ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους της .

sputniknews.com

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours