Πολλαπλή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε αρκετούς νομούς της χώρας. Αναζωπύρωση στη Μάνη, καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά. Μέτωπα και σε Βοιωτία, Φθιώτιδα.

Στην Ανατολική Μάνη η φωτιά που μαίνεται από χθες, στην περιοχή Πύρριχος και που το μεσημέρι είχε τεθεί υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκε.

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου στον Πύρριχο Λακωνίας η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι. Ωστόσο η φωτιά φούντωσε ξανά και πέρασε στην περιοχή Χιμάρα και μετά στον Κότρωνα.

Περίπου στις 19:00 το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά και στον Παρασυρό η οποία κατευθύνεται προς το Σκουπάρι. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται κοντά στην Κοτρώνα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάποια σπίτια έχουν ήδη καεί, ενώ η πυροσβεστική επιχειρεί πλέον και μέσα σε αυλές σπιτιών.

Στην περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα, 60 πυροσβέστες και 54 πεζοπόρα τμήματα ενώ νωρίτερα μετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης και δύο αεροσκάφη PZL.

Σύμφωνα με το δελτίο του Star ηλικιωμένοι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς απομακρύνθηκαν από την περιοχή.


Οι κάτοικοι λόγω και του πυκνού καπνού εχουν κατευθυνθεί στο λιμανι του Γυθειου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr πλοία του λιμενικου περιμένουν εντολη απο την Γ.Γ πολιτικής προστασίας για να τους μεταφέρουν

Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες 
καθώς οι άνεμοι που πνέοουν είναι ισχυροί και εμποδίζουν το έργο της κατάσβεσης.newsit
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours