Ένας δύσκολος μήνας πέρασε ο Ιούλιος, ένας άλλος μήνας έρχεται.

Αν μου ζήταγες να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό για το μήνα που φεύγει, θα ήταν ότι μας γέμισε με σημάδια.

Σημάδια που καρφίτσωσε στον τοίχο των εξελίξεων και τα άφησε για να τα δουν άλλοι μήνες, ξεκινώντας από τον επόμενο, τον Αυγουστο.


Κάθε μήνας έχει την σημασία του και κάθε μήνας είναι πολύτιμος για να εκπληρώσουν τον στόχο τους, αυτοί που έχουν αλλεργία στην ανθρώπινη φύση.

Μια μάχη, όπως είπαμε και παλιότερα, του καλού με το κακο, που κρατάει χρονιά τώρα. Δεν φαίνεται η διαμάχη αυτή δια γυμνού οφθαλμού, δε θα δούμε το καλό να παλεύει με το κακό μπροστά στο οπτικό μας πεδίο, αλλά θα δούμε τα αποτελέσματα του, μέσα από τις εξελίξεις και τη δράση των εκπροσώπων τους, που  έχουν αναλάβει να τις τρέξουν εργολαβία.

Εκεί, στον τίτλο "Εκτακτη είδηση", βλέπεις πόσο έδαφος κερδίζει ο ένας και πόσο χάνει ο άλλος, μπορείς να σφυγμομετρήσεις το που βρίσκεσαι και να πιάσεις τον παλμό των εξελίξεων, κάτι που θα σε βοηθήσει στην πορεία, αν όλα πάνε στραβά. Αν δεν πιάσεις τον παλμό των εξελίξεων, θα είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείς αυτή τη μάχη και αν αγνοείς τη μάχη, τα αποτελέσματα της που είναι εμφανή σε όλους μας θα τα ρίχνεις στη τύχη, στη μοίρα, στις πλάκες, στον καιρό, στο πυρ.

Όσοι πιστεύουν στη μοίρα, στη τύχη, στις εκδηλώσεις τυχαίων φυσικών φαινόμενων , αγνοούν κάτι σπουδαιότερο από τη διαμάχη της προσευχής με την κακία. Αγνοούν τα σημάδια, σε ένα μηνά που πέρασε και όπως είπαμε πιο πάνω ήταν γεμάτος από σημάδια και νούμερα.


5 νέοι σε ένα τζιπ, 2 νέοι που έφυγαν νωρίς, 2 δυο πιλότοι σε ένα αεροπλάνο, τελετή κάτω από ένα δέντρο, 2 νεκροί στα συντρίμμια.... και άλλα μικρά και καθημερινά κομμάτια του πάζλ, που όμως μαρτυρούν για ένα ακόμη πιο δύσκολο Αύγουστο.
Ισως το σημαντικότερο κομμάτι του πάζλ τον μήνα που πέρασε ,τον Ιούλιο, είναι ότι μπήκαν οι βάσεις για την ηλεκτρονική σκλαβιά μας.

Και όχι μονο μπήκε η βάση, αλλά πολλοί δηλώνουμε έτοιμοι και να συμμετέχουμε σε αυτή τη νέα κατάσταση αγνοοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις.

Κάθε μέρα σχεδόν μας σφυροκοπά το πεζικό τους με μεταρρυθμίσεις, νομοσχέδια και μέτρα που οδηγούν ήσυχα, αθόρυβα και σταθερά προς την κατεύθυνση αυτή. 
Και όσο πάμε προς τα εκεί, δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών εξελίξεων.

Από τη μια μας χρειάζονται πλημμυρισμένους με αισθήματα φόβου, ανασφάλειας, αβεβαιότητας ( άρα και τις αιτίες που τα προκαλούν), για να κουμπώσει όσο καλύτερα γίνετε η ιδέα τους στην συνείδηση μας και από την άλλη έχουμε τις "συμπτώσεις" που φρενάρουν τη διαδικασία. Οι «τυχαίες» για πολλούς αντιδράσεις της φύσης, που όμως ελέγχονται (ακόμη) ως προς την έξαρση τους, λειτουργούν σαν προειδοποιήσεις, σαν μια δικλείδα ασφαλείας  που μας ειδοποιεί για την είσοδο κακοποιών στο χώρο μας, στην σκέψη μας, στη συνείδηση μας, στη καθημερινότητά μας.

Μερικοί ενοχλούνται εάν μιλάς ανοιχτά, αν λες τα πράγματα με το όνομά τους και τα περιγράφεις ακριβώς όπως είναι, οπότε αναγκάζεσαι να βρεις άλλους τρόπους να πεις αυτά που θέλεις να πεις και ελπίζεις να μεταδίδεις το ίδιο νόημα σε όσους πραγματικά θέλουν να καταλάβουν και όχι σε όσους προσποιούνται ότι θέλουν να καταλάβουν, αλλά κινούνται από περιέργεια και μόνο.

Η αλήθεια θα βγαίνει σιγά σιγά, σαν απόσταγμα των εξελίξεων και θα είναι πολύ πιο σκληρή από την πιο ωμή περιγραφή, που κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να περιγράψει μια εξέλιξη, μια είδηση ή ένα γεγονός.

Οι προειδοποιήσεις θα έχουν αυξανόμενη ένταση και η εκδήλωσή τους θα είναι ένα τακ πιο πάνω από την προηγούμενη φορα.

Θερίστηκε λοιπόν και ξανά καλλιεργήθηκε ο Ιούλιος, για να θεριστούν και πάλι οι καρποί των εξελίξεων το επόμενο διάσημα..

Ένας Ιούνιος έφυγε, ένας Ιούλιος φεύγει και ένας Αύγουστος έρχεται.

Ο Ιούλιος μας αποχαιρετά με κακοκαιρία, η τρίτη για το φετινό καλοκαίρι.

Προηγήθηκαν άλλες δύο και υπέκυψαν στις συνήθειες του τρισδιάστατου χώρου και των απαιτήσεων της προειδοποίησης και τρίτωσαν.

Είναι συναρπαστική η αρμονία της φύσης όταν βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου και γίνετε για την δική μας προετοιμασία.

Το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι μια παρατήση μεσα απο χαρτί και μολύβι, η οποία δείχνει ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, τρείς σκόρπιες ημέρες έχουν λίγο πιο σκούρο χρώμα..τρείς ημέρες που μπορει να κάνουν το δυο να γίνει τρία.. σε ένα Αύγουστο που ξεκινάει με 6 και 9!

athan 28/7/2017 8.15Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours