Σε αμέσως επόμενο άρθρο θα παρουσιαστεί ένας από τους πολλούς τρόπους εκβιασμούς της η Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή κουλτούρα από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις τους  έχουν δεσμευτεί να ακολουθήσουν πίστα ,ώστε να θέσουν τις ηθικές και αξιακές βάσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Χθες μόλις ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μια κόντρα, αυτή της ΕΕ και της Πολωνίας, που κρατάει από όταν ανέλαβε η «υπερσυντηρητική» κυβέρνηση όπως την παρουσιάζουν τα προοδευτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία και προχώρησε σε κινήσεις που προασπίζουν τα συμφέροντα της χώρας τους και της ανθρώπινης αξίας. Ένα τείχος απέναντι στον ισοπεδωτισμό και τον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό που εφαρμόζεται μέσα από κοινοτικές οδηγίες που ψηφίζονται εκβιαστικά από όλα τα μέλη τη ΕΕ.

Πως γίνεται θα μου πεις αυτό, μια Ευρώπη σωματοφύλακας των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών της, να εκβιάζει κράτη τα οποία δεν εναρμονίζονται με τις αξίες της και τις ιδέες της;

Θα αφήσω να το δεις και μόνος σου μέσα απο την ροή των ειδήσεων,  που προδίδουν τους σκοπούς αυτών που ελέγχουν την Ε.Ε και μας δείχνουν την τακτική που ακολουθούν απέναντι στα κράτη ή σε ηγεσίες κρατών που στέκονται εμπόδιο στα συμφέροντά τους και με πλάγιο τρόπο, όχι ολομέτωπα, επιβάλλουν κυρώσεις-τιμωρίες που θα αφορούν ένα θέμα άσχετο με αυτό στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους, ικανό όμως να δημιουργήσει τριγμούς στην εκάστοτε κυβέρνηση ενός κράτους, προκαλώντας  μια πολιτική αστάθεια που μπορεί να έχει και τη μορφή  οικονομικής αστάθειας και πολλές φορές οι κυρώσεις-τιμωρίες  παίρνουν και άλλες μορφές, όπως π.χ. μνημονίων, δανειακών υποχρεώσεων, αυτό δηλαδή που γίνεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Αυτός ο εκβιασμός- πίεση, γίνεται έως ότου υποκύψει το κράτος-στόχος και φτάσει να αποδεχτεί-εφαρμόσει τις κοινοτικές οδηγίες, αξίες και ιδανικά ή όποια άλλα συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται στην περιοχή και που έχουν προηγουμένως συμφωνηθεί από κοινού, από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών.Δηλαδή ένα κράτος μπορεί να δεσμεύεται σε μια κοινοτική υποχρέωση, που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση που ήταν στην εξουσία 5, 10 ή και περισσότερα χρόνια πριν.
Έτσι, άλλος τα έχει ψηφίσει και άλλος καλείται να τα εφαρμόσει και που είναι εγκλωβισμένος από αποφάσεις και ψηφίσματα προηγουμένων κυβερνήσεων, που εάν δεν τα εφαρμόσει, προχωράει ο εκβιασμός εκ μέρους της Δημοκρατικής ΕΕ προς την ανυπάκουη κυβέρνηση.

Σε επόμενο άρθρο θα έχουμε ένα «αφιέρωμα» στις Ευρωπαϊκές συνθήκες που προασπίζουν (ή επιβάλλουν προς υιοθέτηση στα κράτη μέλη της ΕΕ) τα θεμελιώδη δικαιώματα του σύγχρονου ανθρώπου, που ήδη είναι σκλάβος της νέας εποχής διακυβέρνησης των κρατών.

Γιατί και οι σύγχρονοι σκλάβοι έχουν δικαιώματα..και αυτά τα δικαιώματα τα διασφαλίζουν και τα αναγνωρίζουν τα ευρωπαικά θεσμικά όργανα, που επιβάλλουν την σκλαβιά μας, ενώ παράλληλα μας συστήνονται ως προστάτες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και των ανθρωπίνων διακιωμάτων.  • Το έγκλημα της Πολωνίας 

"H πολωνική κυβέρνηση του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στηρίζει την πολωνική οικογένεια και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μηνιαίων επιδομάτων για να ενθαρρύνει την απόκτηση περισσότερων παιδιών.

Αμέσως μετά την εκλογή της, τον Νοέμβριο του 2015, η συντηρητική, Καθολική στο θρήσκευμα, πρωθυπουργός, Μπεάτα Σίντλο, κρατώντας την προεκλογική υπόσχεση της ενέκρινε ένα μέτρο σύμφωνα με το οποίο θα αρχίσουν να δίνονται στις οικογένειες μηνιαία επιδόματα για κάθε παιδί πέραν του πρώτου(..)– η Πολωνία παρουσιάζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με τις ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να διατηρήσει την οικονομία και το συνταξιοδοτικό της σύστημα να έχουν αυξηθεί. 


Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει και τις αμβλώσεις, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τις γυναίκες, οι οποίες καταγγέλλουν με συχνές διαδηλώσεις/διαμαρτυρίες τους στους δρόμους της Βαρσοβίας την ανάμιξη της Εκκλησίας στην πολιτική και την παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών
Στην Πολωνία η άμβλωση επιτρέπεται μόνο σε τρεις περιπτώσεις: αν κινδυνεύει η υγεία ή η ζωή της μητέρας, αν από τον προγεννητικό έλεγχο διαπιστωθεί κάποια σοβαρή, ανίατη ασθένεια στο έμβρυο και αν η εγκυμοσύνη ήταν αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Όπως, όμως, δήλωσε ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος PiS, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, το κόμμα του θέλει να περιορίσει τις αμβλώσεις ακόμη και όταν το παιδί είναι καταδικασμένο να πεθάνει ώστε να μπορέσει να βαπτιστεί μετά τη γέννησή του.


Το κυβερνών κόμμα PiS ακολουθεί μια ιδιαίτερα συντηρητική πολιτική, αντιτίθεται στην Ευρωζώνη και δεν θέλει μετανάστες στη χώρα για να μην αλλοιωθεί ο καθολικός θρησκευτικός τρόπος ζωής των Πολωνών.
 Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το PiS προωθεί την ιδέα μιας χαλαρής ένωσης εθνικών κρατών και επιθυμεί να μειωθούν οι εξουσίες των Βρυξελλών. Σε εθνικό επίπεδο, το κόμμα, ο πρόεδρος του οποίου είναι ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είναι ανοικτά εχθρικό έναντι των κεντρώων του πολιτικού κόμματος Πλατφόρμα Πολιτών (PO), ιδρυτής του οποίου είναι ο Ντόναλντ Τουσκ. "
geopolitics.com.gr

"Η Πολωνία, μια χώρα πολύ εξοικειωμένη με την καταστροφή του λαού της από εξωτερικές επιρροές, προσπαθεί με γενναιότητα να εμποδίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά της με την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα.
Σε απάντηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ονομάσει τον Πολωνό πρωθυπουργό
«αηδιαστικό»."

  • Η Τιμωρία της Πολωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (όχι για τα παραπάνω "εγκλήματα", αλλά για ένα θέμα άσχετο προς τα συμφέροντα στης Ένωσης).

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε το πλαίσιο νομικών ενεργειών μετά τις μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας, ενώ έδωσε περιθώριο ενός μηνός στην Βαρσοβία προκειμένου ν’ αντιδράσει, γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή της.
Οι Ευρωπαίοι επίτροποι αποφάσισαν την ενεργοποίηση της σχετικής διαδικασίας (infringement procedure) σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη κι αναμένοντας την έκδοση του νέου δικαστικού νόμου στην Πολωνία......"


"Έντονες αντιδράσεις προκαλέσε στην Πολωνία η ενεργοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του άρθρου 7 της συνθήκης της Λισαβόνας ως απάντηση στην απόπειρα της κυβέρνησης της χώρας να προχωρήσει σε αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις της Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα της λειτουργίας και δικαιοδοσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας."

Με λίγα λόγια το άρθρο 7

Το άρθρο 7, που δεν έχει ενεργοποιηθεί ως σήμερα, αποσκοπεί στην προάσπιση βασικών αξιών της ΕΕ όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. 
Ενεργοποίησή του συνεπάγεται αναστολή των δικαιωμάτων της χώρας μέλους, όπως το δικαίωμα ψηφοφορίας στο Συμβούλιο της ΕΕ ή την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.


  • Τι έγινε πρίν απο όλα αυτά στην Πολωνία το 2010;
"Συνετρίβη το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, καθώς πλησίαζε στο αεροδρόμιο Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία. Νεκροί είναι οι 97 επιβαίνοντες στο πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος τύπου Tupolev TU - 154, μεταξύ των οποίων ο Πολωνός πρόεδρος και η σύζυγός του.

Μεταξύ των ονομάτων των επιβατών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο που δημοσιεύθηκε από την πολωνική κυβέρνηση, βρίσκονται αυτά του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού Φραντσίσκεκ Γκαγκορ, του επικεφαλής των επιχειρησιακών δυνάμεων της Πολωνίας στρατηγού Μπρόνισλαβ Κβιατκόφκι, καθώς και του αρχηγού του στρατού και του αρχηγού της αεροπορίας
." 

tvxs.grathan.30/7/2017

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours