Νέες θέσεις λαμβάνουν αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στην πόλη Tal_Abyad προκειμένου να αποτρέψουν τουρκική επίθεση στις δυνάμεις του YPG/SDF.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα αμερικανικά οχήματα έχουν λάβει θέση ανάμεσα στις δυνάμεις της «Ασπίδας του Ευφράτη» οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούνται από τουρκικά στρατεύματα και στις δυνάμεις των Κουρδών προκειμένου να αποτρέψουν μεγάλη επίθεση οι προετοιμασίες για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης κατά του SDF (τις πρώτες κινήσεις για την εκδήλωση της οποίας είχαμε αναφέρει εδώ) εκτιμάται πως οι ΗΠΑ θα απομακρυνθούν από την βάση στο Ιντσιρλίκ σχεδόν αμέσως απομακρύνοντας από εκεί όλη την επιμελητεία και υποστήριξη των δυνάμεων τους στη Συρία καθώς θεωρείται σίγουρο πως η Τουρκία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.


Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Τούρκος πρόεδρος έκανε σκληρή επίθεση κατά των ΗΠΑ λέγοντας πως η Ουάσιγκτον θα πληρώσει κάθε σταγόνα τουρκικού αίματος από αμερικανικά όπλα που έχουν δοθεί σε κούρδους μαχητές.

Όπως είπε ο Τ. Erdogan δεν έχει καμία εμπιστοσύνη την ειλικρίνεια των διαβεβαιώσεων των ΗΠΑ ότι η αμερικανική υποστήριξη Σύρους δεν έχει καμία εμπιστοσύνη Κούρδους μαχητές του YPG θα τερματιστεί όταν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί στο Ιράκ και στη Συρία.

«Όσοι πιστεύουν ότι εξαπατούν την Τουρκία λέγοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δώσει στην τρομοκρατική ομάδα YPG θα καταλάβουν ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος τελικά, αλλά αυτοί θα ζημιωθούν» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος σε σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis σε επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του Fikri Isik.

«Θα προσκομίσουμε το τιμολόγιο για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί από αυτά τα όπλα στους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των όπλων. Δεν θα επιτρέψουμε ένα τρομοκρατικό κράτος στη βόρεια Συρία να εγκατασταθεί στα σύνορά μας», δήλωσε ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός «θα συνεχίσει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο στη Συρία».κάτι για το οποίο οι ΗΠΑ έχουν μάλλον αντίθετη άποψη.Η Τουρκία ενισχύει εδώ και μια εβδομάδα τουλάχιστον με καταιγιστικούς ρυθμούς τις δυνάμεις της στη Βόρεια Συρία καταδεικνύοντας ότι ετοιμάζει μεγάλη επίθεση προς την πλευρά της Αφριν κατά των Κούρδων κάτι που οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ω μια εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη εξέλιξη την οποία δεν μπορούν να επιτρέψουν.

Σαν ανεμοστρόβιλος προελαύνει ο συριακός Στρατός προς την Deir Ezzor

Στο μεταξύ οι συριακές δυνάμεις πλησιάζουν προς την Deir Ezzor και τις χωρίζουν πλέον μόνο 90 χλμ. από την πολιορκημένη εδώ και 4 χρόνια πόλη.
Νεκροί ένοπλοι της ISIS στην προέλαση του συριακού Στρατού προς την Deir Ezzor


pronews.gr

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours