Αν σου πω ότι δεν πρόλαβα να το γράψω αλλά το συζήτησα με φίλο την επομένη του χτυπήματος δε θα με πιστέψεις. Μεταξύ μας και καλά θα κάνεις, γιατί δε με ξέρεις και  δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τον οποιονδήποτε. Αλλά το παρακάτω για όποιον θέλει να το δεχτεί ειπώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όταν είδα ένα φίλο και μιλήσαμε για την επίθεση στην Αγγλία.

Σύμφωνα με τις διεργασίες που γίνονταν τη στιγμή μετά την επίθεση στο κεφάλι μου παρατήρησα κάτι. Αφού παρατήρησα αυτό το κάτι, μετα παρατήρησα και κάτι άλλο.

Τελικά πολλά παίζονται στο πόσο παρατηρητικοί είμαστε.. και για να είμαστε παρατηρητικοί θα πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνουμε και τι ακριβώς ξέρουμε για αυτό που ψάχνουμε.
Αυτή η συζήτηση λοιπόν έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Πλάκα μια ημέρα μετά το χτύπημα στη συναυλία στης Αριανας Γκράντε.

Τι ειπώθηκε; Ότι το χτύπημα στην Αγγλία μπορεί να δείχνει τον επόμενο στόχο.
Πώς;
Βασικά πιστεύω ότι η μέρα εκείνη φώναζε για τον επόμενο στόχο, φώναζε ότι η λέξη τρομοκρατική επίθεση θα γραφόταν στα ελληνικά δελτία ειδήσεων. Και έτσι και έγινε.

Παρένθεση: Ξέρω ότι τα παρακάτω θα σου φανούν περίεργα και θα είναι δύσκολο να τα κατανοήσεις, όμως ακόμη και αν δεν τα κατανοέις, μην τα απορρίψεις γιατί δουλεύουν, αρκεί όπως είπαμε να είσαι παρατηρητικός.

Ο κατά κόσμο Stranger το έχει κάνει αμέτρητες φορές, στο επιβεβαιώνω προσωπικά μιας και τον παρακολουθώ χρόνια, που αν και εσύ τον παρακολουθούσες θα σε σόκαραν οι αποκαλύψεις του και οι αναλύσεις που κατά καιρούς κάνει.

Όπως και ο Ελ. Αργυρόπουλος που τον έχω γνωρίσει και προσωπικά και έχουμε ανταλλάξει κουβέντες, έχει μεταφέρει πάρα πολλά πράγματα και σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, που όμως δεν έχω εξουσία εγώ ή όποιος τα ακούει να τα μεταφέρει.
(Να πώ εδώ πως ολοκλήρωσε ο Ελευθέριος ένα πολύ ενδιαφερον βιβλίο του, το πρωτο λεξαριθμικό μυθιστόρημα παγκοσμίως!)


Προσωπικά κάθε συνάντηση μαζί του, μου δείχνει έναν άλλο κόσμο που μένει κρυφός από όλους μας, βλέποντας και συμμετέχοντας μόνο σε μια ασφαλή ψευδαίσθηση που μας δείχνουν και μέσα στην ασφάλεια αυτής της ψευδαίσθησης ζούμε. Αν ακούσεις ομιλία του Ελευθέριου, απλά αντιλαμβάνεσαι το ψέμα και την υποκρισία αυτού του κόσμου. Βλέπεις ποιοι είναι από πίσω και πως μας έχουν κοιμισμένους καθοδηγώντας σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις.

 Είναι δυο άνθρωποι, όπως και μερικοί άλλοι, που θα έπρεπε να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά της χώρας, για το κοινό καλό όλων μας. Δυστυχώς όμως όταν η σημερινή κοινωνία αντιληφθεί υγιή κύτταρα που θα εξυγιάνουν και τα υπόλοιπα κύτταρά και τον οργανισμό στο σύνολο του, τα απομονώνει και προσπαθεί με χίλιους τρόπους να τα τοποθετήσει στο περιθώριο, ώστε να μην είναι εφικτό να θεραπεύσουν την σκέψη και των υπολοίπων κυττάρων που έχει ασθενήσει βαριά. Κατά αυτόν τον τρόπο ο πολιτισμός μας, το πολίτευμα μας, η ίδια η Δημοκρατία παραμένουν όχι απλά άρρωστα, αλλά η κατάσταση τους είναι μη αναστρέψιμη.

Και εφόσον αυτή η σκέψη-συνείδηση της μάζας που κατευθύνει τις εξελίξεις στη χώρα μας, δεν αλλάζει με τρόπο ειρηνικό και συμβατικό, αφού καταδιώκεται η αλήθεια καταδιώκοντας και απομωνόντας αυτούς που τη μεταφέρουν κολλώντας τους ταμπέλες κ.α,  η σκέψη μας θα αλλάξει μέσα από τις εξελίξεις, εδώ μέσα στην χώρα μας, με τρόπο απότομο και βίαιο. Αφού εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις εξελίξεις θα μας αλλάξουν αυτές.

Σου είπα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν, παραπάνω σου παρουσιάζω δύο, μελετησε τους και μάθε την αλήθεια, γιατί στο καιρό της δοκιμασίας δεν θα έχεις τον χρόνο να  μάθεις τι ακριβώς συμβαίνει και πιθανός τα ερωτήματα και οι καταστάσεις θα σε τρελάνουν... οπως ακριβώς τα ακούς.

Στο θέμα μας..

Είδαμε λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες αριθμούς, είδαμε τελετές και προσευχές και τέλος ένα τραγικό χτύπημα, σε μια βραδιά για νέους, στο Manchester Arena και πάνω κάτω τα είδες δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

Μια ερώτηση: Θυμάσαι τι καταγωγής ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα που έπαιξε η φωτογραφία της παγκοσμίως;

Να σου θυμίσω


-Σάφι Ρούσος: Ελληνίδα η πιο μικρή αγνοούμενη απότην επίθεση στο Μάντσεστερ;


Ήταν η ελληνικής καταγωγής Σάφι Ρούσος και ήταν μόλις 8 ετών. 

Ήταν το μικρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης του Μάντσεστερ.Και έπαιξε η φώτογραφία της παγκοσμίως και σπάει πραγματικά καρδιές.


Αφήνοντας το συναίσθημα στην άκρη, η μια προειδοποίηση είναι αυτή.

Από όλα τα παιδάκια του κόσμου που υπήρχε πιθανότητα να είναι εκεί και να έχει τραγικό τέλος, ένα μόνο παιδάκι έπαιξε παντού και αυτό δεν είχε αγγλική καταγωγή, ούτε σκωτσέζικη, ούτε αμερικάνικη ούτε Ισπανική, άλλα είχε ρίζες ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ και λόγω της μικρής του ηλικίας, έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις παγκοσμίως.

Τέλος και δεύτερο σημείο προειδοποίησης θυμάσαι την καταγωγή της διάσημης τραγουδίστριας τη βραδιά εκέινη; Η διάσημη τραγουδίστρια όπως παραδέχεται η ίδια και της γνωστοποίηθηκε όταν ενηλικιώθηκε, έχει καταγωγή ελληνική, όπώς λενε κυλάει ελληνικό αίμα μέσα της.

Άρα το χτύπημα είχε έντονα το ελληνικό στοιχείο, από τη μια το μικρότερο θύμα της επίθεσης του Ίσις την μικρη οκτάχρονη Σάφι και απο την άλλη την ίδια τη τραγουδίστρια που είχε συναυλία εκείνο το βράδυ. Και οι δύο τους πρόσωπα σημαία στα δελτία ειδήσεων που είχαν και οι δύο ελληνικές ρίζες. 

Οπότε το επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα που θα έπαιζε στις ειδήσεις, είχε όλες τις πιθανότητες να ήταν στην Ελλάδα, όπως και έγινε χθες με το τρομοκρατικό, όπως με λύσσα μετέδωσαν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως, χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο.


Αυτή ήταν η συζήτηση που είχα με τον γνωστό μου και κλείσαμε το θέμα.

Το ξανανοίγω εδώ με δύο ειδήσεις  πού έπαιξαν το πρωί:


Στην πρώτη είδηση έχουμε θυσία Χριστιανών και στη δεύτερη είδηση  προσπάθεια θυσίας
 Ελληνόπουλων μικρής ηλικίας.

Όλα σε μια μέρα και αν συνδυάσω τις δύο ειδήσεις διακρίνω ένα Ελληνο-χριστιανικό στόχο, που πιθανός θα παίξει και αυτός παγκοσμίως. Δηλαδή το επόμενο χτύπημα ή ατύχημα θα έχει μέσα τις λέξεις Ελλάδα και Χριστιανός. Κλάμα, θλίψη, πόνος, τρομοκρατια,θα έχουν μέσα στοιχείο γαλανόλευκο και ορθόδοξο.

Αυτή είναι προσωπική σκέψη και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν στην πράξη τι ακριβώς σήμαιναν τα σημερινά δυστυχήματα και θυσίες. 
Athan

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours