Αυτή τη δήλωσε έκανε πριν μερικές ώρες, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο France 24, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ.Μακρόν, μια δήλωση που είναι αρκετά σοβαρή και επικίνδυνη.

Είναι σοβαρή και επικίνδυνη, διότι αν δεις πίσω από τις εξελίξεις, καταλαβαίνεις ότι προετοιμάζουν το έδαφος και  προοιωνίζουν την χρήση χημικών όπλων, όπως η σχετικά πρόσφατη "χημική επίθεση"από τις δυνάμεις του Ασσαντ (όπως μας είπαν τα έγκυρα Δυτικά μέσα) που είχε σαν αποτέλεσμα την Αμερικανική αντίδραση, εκτοξεύοντας δεκάδες  πυραύλους τύπου Τομαχωκ από αμερικανικά πολεμικά πλοία, με στόχο την συριακή αεροπορική βάση, που υποτίθεται ότι από εκεί απογειώθηκαν τα συριακά αεροπλάνα και χτύπησαν με χημικά τους αντιπάλους τους.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Δυτικοευρωπαίοι  και το Ισραήλ θέλουν το κεφάλι του Ασσαντ επι πίνακι, όμως μαζί με αυτό  δεν θέλουν και τη Ρωσία στην περιοχή, που όπως είδαμε αυξάνει τις δυνάμεις.

 Στη Συρία λοιπόν ετοιμάζεται ένα μέρος του μεγάλου Κουρδιστάν και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι δυνάμεις όλων των συμμαχιών παλεύουν για να καταλάβουν τη πρωτεύουσα του Ίσις. Πέραν των άλλων η κατάληψη της Ράκκα έχει και συμβολική σημασία και θα ήταν υποκριτικό να βλέπαμε αμερικάνο-ευρωπαικές σημαίες να υψώνονται στη Ράκκα, όταν ή Ρωσία ήταν αυτή που φρέναρε το εξτρεμιστικό κύμα του Ίσις, όταν όλοι οι άλλοι την καταδίκαζαν για την εμπλοκή της στη Συρία και το μόνο πρόβλημα των ευαίσθητων διεθνών οργανισμών ήταν η δικατορική συμπεριφορά του Άσσατν.

Το πρόβλημα νομίζω πως δεν είναι πως και πότε θα πέσει η Ράκκα, αλλά που θα πέσει.
Θα πέσει σε Δυτικά χέρια  ή στα ρωσικά συμφέροντα και αν πέσει στα Ρωσικά χέρια τι θα βόλευε πολύ. Δε θα βόλευε να υλοποιηθεί η παραπάνω δήλωση του κ. Μακρόν;
Όποιος κάνει χρήση χημικών όπλων θα δεχτεί το πλήγμα της Γαλλίας (και όχι μόνο);
Ακόμη και αν κατηγορηθεί η Ρωσία; Θα χτυπήσετε τη Ρωσία;

 Γνωρίζοντας λίγο από την ατζέντα που υπηρετεί ο κ .Μακρόν θα λάβω στα σοβαρά τη δήλωση του, όχι γιατί έχουν την σκέψη (για την ικανότητα δεν κάνουμε ουτέ καν λόγο) να χτυπήσουν τη Ρωσία με άμεσο πλήγμα ή θέλουν να προειδοποιήσουν τις δυνάμεις που μάχονται στη Συρία, να μην γίνει χρήση χημικών όπλων, επειδή λυπούνται τα γυναικόπαιδα και τους αμάχους, άλλα γιατί μπορούν οι ίδιοι να στήσουν ένα χτύπημα με χημικά όπλα στην περιοχή της Συρίας έτσι ώστε με κάποιο τρόπο να κατηγορηθεί στην κοινή γνώμη η Ρωσία που επέτρεψε ή και κάλυψε μια τέτοια ενέργεια.

Αυτό θα γίνει με σκοπό να στρέψουν ολοκληρωτικά την παγκόσμια κοινότητα κατά της Ρωσίας και κάτω από την πίεση των εξελίξεων να την αναγκάσουν να αναδιπλωθεί στρατιωτικά και να αποχωρήσει από τη Συρία.


Μη ξεχνάς ότι στο όνομα της Τρομοκρατίας μένουν ακόμη στη Συρία όσες χώρες μένουν, αν παύσει η τρομοκράτια, αν καταπολεμηθει οριστικά το Ίσις και οι τζιχαντιστές, με ποια ακριβώς διακιολογία θα μείνουν εκέι για να τρέξουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή;

Και επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να το κάνουν δια των όπλων, για πολλούς και όχι μόνο για στρατιωτικούς λόγους, πιθανώς θα το κάνουν δια της προπαγάνδας. 

Δηλαδή να προλειάνουν το έδαφος με ένα στημένο χημικό χτύπημα, κάτι που είναι πολύ εύκολο να γίνει, με θύματα για άλλη μια φορά αθώους ανθρώπους και ειδικά μικ΄ρα παιδιά και γυναίκες, διότι με τα παιδιά ο δείκτης ευαισθησίας της παγκόσμιας κοινής γνώμης γίνεται πιο ευαίσθητος και είναι τα προτιμότερα θύματα για τέτοιες περιστάσεις, όπως είδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν.

 Έτσι θα  καταδικάσουν τις στρατιωτικές επιλογές της Ρωσίας και θα της φορτώσουν την παγκόσμια αστάθεια και αναταραχή, δείχνοντας την με το δάχτυλο και θεωρώντας την παγκόσμιο κίνδυνο για ολόλκηρη την ανθρωπότητα.
Αυτο που θα πιθανός θα συνηγορεί στην καταδίκη της Ρωσίας, θα είναι ο κίνδυνος απο την  υπεροπλόια στις πυρινικές κεφαλές,  που θα την καθιστούν επικινδυνη για τους παραπάνω προαναφερθέντες λόγους.

Αυτο που διαβάζεις, έχει πολλές πιθανότητες να συμβεί στο άμεσο μέλλον και θα περιμένουμε να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας, που προφανώς δεν θα μείνει να κοιταει και να λέει σε όλα ναι, ούτε μπορεις να πέις ότι δεν έχει το δικό της "Ministry of Propaganda". 

Τα μάτια γενικά να τα έχεις ανοιχτά και ειδικά σε κάθε δήλωση αυτού του κυρίου.A.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours