Αγώνας δρόμου μεταξύ Κούρδων και Συριακού στρατού  για την κατάληψη της Ράκκα
Οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Συριακές δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις κοντά στην πόλη Tabqa στις νοτιοδυτικές επαρχίες της της πρωτεύουσας του Ίσις τη Raqqa.


Η επίθεση που ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί αποδείχθηκε πετυχημένη καθώς οι μονάδες των Κούρδων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ  κατέλαβαν 3 χωρία 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Tabqa (Hawra, Baroudah και Matyourah.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλαχιστον 25 μαχητές του Ίσις έχουν σκοτωθεί μετά την επίθεση αυτή.

Επίσης ο στρατός του SDF προχώρησε και νότια της αεροπορικής βάσης Tabqa καταλαμβάνοντας σήμερα τα χωρία Ajrawi και Farm issa Mahmoud.
Οι κουρδικές δυνάμεις εντατικοποίησαν τις επιθέσεις τους στις πτέρυγες της περιοχής Tabqa την Κυριακή, αφού κατέλαβαν έξι χωρία και στρατηγικές τοποθεσίες στη περιοχή και ωθώντας τους τζιχαντιστές ανατολικά και νοτιοανατολικά της Tabqa.

Ο κύριος στρατηγικός στόχος αυτών των επιχειρήσεων από πλευράς κούρδων είναι σαφής: Να προλάβουν την άφιξη του Συριακού Αραβικού Στρατού, που ενισχύετε από τη Ρωσία, στην πρωτεύουσα του Ίσις, στη Raqqa.

Ωστόσο υπάρχει και άλλος ένας λόγος για την τακτική αυτή των Κούρδων.
Με τις δυνάμεις του SAA Tiger ,της ελίτ των συριακών δυνάμεων, οδηγούν μεθοδικά  έξω από τις πεδιάδες Maskanah, εκατοντάδες τζιχαντιστές και είναι όλο και πιο πιθανό να υποχωρήσουν από το φρούριο τους στο Χαλέπι.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η ηγεσία του ΙS στη Raqqa, θα προσπαθήσει να ενισχύσει την άμυνα του με δυνάμεις που αποσύρονται από τις πεδιάδες Maskanah.

Η SDF μέχρι στιγμής προσπαθεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο καθώς μια πιθανή στρατιωτική ενίσχυση των μαχητών στη πόλη Raqqa, θα δυσκόλευε την επερχόμενη επιχείρηση για κατάληψη της πόλης από τον κουρδικό στρατό.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours